Nieuws/ SAP komt met nieuwe online software /reageer

door: Fred Teunissen
over: software, productiviteit
op: 29 januari 2007

Het kon niet uitblijven. Nadat in het najaar van 2006 plannen van Microsoft bekend werden om dit voorjaar Microsoft Dynamics CRM in een Live-versie te lanceren, mogelijk gevolgd door online ERP-software, komt SAP nu met de aankondiging van een nieuw product voor het MKB dat in maart op de markt zal komen. En wel in twee smaken: hosted en online.
Dat meldt Studio ICT

Try-run-adapt

SAP’s CEO Henning Kagermann (foto) deed deze aankondiging tijdens een persconferentie op 24 januari in Frankfurt over de voorlopige financiële resultaten van het vierde kwartaal en van het gehele jaar 2006.

De aangekondigde oplossing is eigentijds, want gebaseerd op een service geöriënteerde architectuur (Enterprise SOA) en wordt aangeboden volgens een methode die SAP de try-run-adapt methode noemt (proberen, gebruiken en aanpassen). Het gaat om een bedrijfsbrede software-suite, die volledig van afstand te beheren en te onderhouden is.

Nieuw businessmodel

SAP is momenteel druk doende met de ontwikkeling van een nieuw businessmodel voor het product, dat de codenaam A1S draagt. Kagermann zegde toe eind maart met nadere mededelingen te zullen komen.

Reageren via Facebook

Reacties