Nieuws/ Scheiden slecht voor het milieu /1 reactie

door: Ewald Smits
over: energie, duurzaam, milieu, materiaal
op: 4 december 2007

Het toenemend aantal huwelijken dat op de klippen loopt pleegt een flinke aanslag op het milieu. Door een scheiding gaan families apart wonen, verbruiken ze meer water en energie. Ook gebruiken ze veelal de dubbele hoeveelheid ruimte nadat een familie uit elkaar gaat. Dat schrijft NewScientist.

Het blad baseert zich op een onderzoek van Jianguo Liu (Michigan State University) die de milieu-consequenties van scheiden in twaalf landen in kaart bracht. Liu becijferde bijvoorbeeld dat de Amerikanen in 2005 627 miljard gallons water, 38 miljoen ruime kamers en 734 miljard kilowatt-uur stroom hadden kunnen besparen, als er geen enkel stel uit elkaar was gegaan.

En het probleem wordt alleen maar groter, waarschuwt Liu. Tussen 1970 en 2000 groeide het aantal families in de VS dat ging scheiden van 5 tot 15 procent. Nu komen daar grote landen als China bij, waar de scheidingsgraad jaar op jaar ook flink groeit. “Scheiding veroorzaakt een toenemende consumptie van steeds schaarser wordende bronnen”.

Reageren via Facebook