Schiphol winnaar tweede editie Portfolio Management Awards /reageer

Schiphol winnaar tweede editie Portfolio Management Awards

Schiphol won gisteravond de award voor Portfolioteam of the Year tijdens en liet daarmee kandidaten als Heineken, ProRail, en de Gemeente Amsterdam achter zich. Adviesbureau Intermedius riep de awardshow in het leven om (strategisch) portfoliomanagement op een voetstuk te zetten. De jury was unaniem in haar oordeel en roemde de winnaar om haar volledigheid en snelle implementatie. De prijs voor de beste portfoliomanager ging naar Benno Tieke van Philips HealthWorks.

“Het was drie jaar hard werken en we hadden zo nu en dan onze ups en downs maar het is ons gelukt”, juichte Marleen van de Geer van Royal Schiphol Group bij het in ontvangst nemen van de award. De jury was vooral te spreken over de volledigheid en de snelheid waarmee het team portfoliomanagement in de organisatie heeft geïmplementeerd. “Portfoliomanagement zorgt ervoor dat de keuze van projecten beter in lijn is met de strategische doelen. Ook heeft het meer focus gebracht, de werkdruk vermindert en tot meer vertrouwen bij de stakeholders geleid.”

Minder wedstrijd, meer kennis delen
Hoewel de awardshow natuurlijk een wedstrijd is, is het primaire doel van het event het delen van kennis. Diane Dros van Intermedius: “Portfoliomanagement is enorm in ontwikkeling en daarmee ook de rol van de portfoliomanagers. Continue verandering en innovatie vragen om een andere manier van samenwerken binnen organisaties. Zo bleek uit eerder onderzoek van ons dat de helft van de werknemers zich niet gehoord voelt door het management. Wij denken dat portfoliomanagement dé manier is om het (hogere) management en werknemers met elkaar te verbinden.

Het verschil maken
“Portfoliomanagement zorgt ervoor dat we zowel op centraal als lokaal niveau beter inzicht hebben in alle internationale projecten die naar de verschillende landen worden uitgerold”, aldus Nadine Diepeveen, portfoliomanager bij Heineken. “Wanneer er sprake is van een overload van projecten voor één land, kunnen we hierdoor sneller en makkelijker keuzes maken en prioriteren“. Savina Tarani, portfoliomanager bij De Gemeente Amsterdam onderstreept het belang van portfoliomanagement: Het bevordert niet alleen de samenwerking binnen het directieteam maar leidt tot een betere samenwerking tussen onderlinge teams en een gedeelde visie.”

Over Intermedius
Intermedius is een implementatie-adviesbureau gespecialiseerd in inrichtingsvraagstukken om ervoor te zorgen dat een organisatie regie kan nemen op de executie van de strategie. Zij doen dit vanuit de principes van strategisch portfoliomanagement. Het bedrijf, gevestigd in Gouda, richt portfoliomanagement effectief in met een unieke eigen werkwijze en voert deze uit op strategisch, tactisch en operationeel niveau. Daarmee geeft Intermedius organisaties inzicht in hoe zij hun ambities kunnen realiseren en stelt zij hen in staat in te spelen op marktveranderingen. Intermedius groeit snel en is onlangs voor het tweede jaar op rij uitgeroepen tot FD Gazelle.

Reageren via Facebook

Reacties

Over admin