Seks of internet? /2 reacties

Seks of internet?

Het internet wordt steeds belangrijker, maar hoe meet je dat? Door het te vergelijken met die activiteit waar mannen eens in de zeven seconden aan denken. Inderdaad, seks. Van de ondervraagden in een onderzoek van het Amerikaanse Break Media (payoff ‘We Know Guys’) zegt 69 procent niet meer zonder internet te kunnen leven. Toch geeft 74 procent de voorkeur aan het spel der liefde boven het surfen op internet.

Populariteit

In het onderzoek, dat werd gehouden onder een representatieve groep Amerikaanse mannen tussen 18 en 34 jaar, werd ook gevraagd welke activiteiten men het meest doet op het internet. Online sociale netwerken (genoemd door 63 procent) staat bovenaan, gevolgd door videogames (60 procent), computerspellen (51 procent), online video (31 procent), weblogs lezen (31 procent) en shoppen (30 procent).

Overige conclusies

* 63 procent van de ondervraagden heeft een smartphone en 25 procent maakt gebruik van mobiel internet;
* Online adverteren is lonend bij de doelgroep van het onderzoek: 59 procent zegt online advertenties op te merken en bijna de helft (47 procent) heeft aankopen gedaan naar aanleiding van een online advertentie.

Reageren via Facebook

Over Hugo Louter

Hugo Louter is theoloog maar houdt zich als redacteur bij Liones Publishing Services full-time bezig met online publishing en social media.