Reacties/ SEO op andermans merknaam? Tricky! printlink


Joopie (26 maart 2008, 22:29)

Tja, eigenlijk moeten gewoon eens met zijn allen ophouden de term SEO te gebruiken. Die dekt de lading namelijk niet. Zoekmachines voor het internet bestaan niet. Reclamemachines, dat zijn het.
We doen eigenlijk allemaal aan GO i.p.v SEO: Google Optimisation (lees: hoe haal ik een bruine arm bij Page en Brin)

Google kan en wil niet ECHT zoeken! Het kan niet omdat de servers de informatie gewoon niet kunnen verwerken. PageRank is een soort Gordon-Idols stemming die bepaalt hoe belangrijk een item is. Is het niet populair, dan is het bijna niet te vinden. Denk eens na hoe een zoekfunctie werkt, en je zult snappen dat je niet onder een populariteitsmeting uit komt wanneer je het hele internet 'zoekbaar' wilt maken!
Daarnaast wil Google niet eens goed zoeken. OK, het moet voor de meeste gebruikers op goed zoeken lijken, maar de advertentiedollar is belangrijker. SEO op de naam van de buurman: het zal Google worst wezen als zolang het niet te gek wordt. Ze zullen een beetje reguleren en ingrijpen bij de ergste uitwassen, en de rest lekker toestaan.

Stop je geld voor GO liever in een goede viral. Ik denk dat ik Greasemonkey maar eens ga instrueren het woord SEO op internet te wissen. Gek wordt ik van die term.

Renée Kneppers (27 maart 2008, 10:26)

Ha Joopie,

Jouw reactie met iets meer onderbouwing als artikel op Sync? Stuur een proefstuk naar redactie@sync.nl. Krijg je meteen een groot publiek.

groet,

Renee Kneppers

eindredactie Sync

Reageer zelf!

Reactieformulier

Help?
In de reacties kun je zgn. BBcode gebruiken. Dit gaat als volgt:
[b]dikgedrukt[/b] wordt: vetgedrukt
[i]schuingedrukt[/i] wordt: schuingedrukt
[quote]quote[/quote] wordt:
quote
[url=http://www.sync.nl/]link[/url] wordt: link
[img]http://www.anderewebsite.nl/plaatje.jpg[/img] wordt: jouw plaatje