Reacties/ Slapen met één druk op de knop printlink


Piet Bosch (9 juli 2007, 22:12)

Ik heb een paar jaar achter elkaar slechts twee uur per nacht geslapen na het staken van anti-depressiva. U kunt nu wel stellen dat het geen kwaad kan, maar daar ben ik het absoluut niet mee eens. Je denken wordt dermate verstoord dat je oplossend vermogen finaal door het putje gaat, want je leert niet meer. Je hebt totaal geen emotioneel incasseringsvermogen en je lichaam is een voortdurende staat van super-hoogspanning. Ga maar na dat dat wel degelijk schadelijk is, ook na een paar weken al. Je wordt graatmager, je vliegt door je vitamines en mineralen heen en bent uiterst gevoelig voor zaken als hyperventilatie, infecties etc. Het is pure roofbouw.

Derk Runhaar (12 juli 2007, 15:44)

@ Piet Bosch

Het artikel beschrijft dat een mogelijke bijwerking van antidepressiva, namelijk het verdwijnen van de remslaap, weinig nadelige effecten heeft op het functioneren.

Ik stel niet dat anti-depressiva geen kwaad kunnen. Sterker nog: medicatie is gevaarlijk en mag daarom alleen op doktersvoorschrift gebruikt worden. Een arts weegt de voor- en nadelen van een bepaald medicijn af per individuele patiënt.

U schrijft dat u veel last heeft gehad van allerlei symptomen, tijdens en na gebruik van antidepressiva. Ik kan vanaf hier niet beoordelen of er een causaal verband zit tussen die twee zaken. Wetenschappelijk onderzoek ondersteunt echter niet uw stelling dat antidepressiva pure roofbouw zijn.

Nelma (28 november 2007, 18:33)

Ik ben blij met mijn anti-antidepressivum, waar ik elke dag een onderhoudsdosis van neem om mijn wankel serotoninegehalte op een aanvaardbaar niveau te houden. Ik slaap er goed bij en heb heerlijke en intense dromen.

Wat mij stoort is mijn veranderd waak- en slaapritme. Ik val pas rond vijf uur 's nachts in slaap en die slaap is dan vast en diep, maar het is vaak moeilijk aan voldoende slaap te komen.
Deze uitvinding zou een uitkomst zijn om toch voldoende "nachtrust" te hebben en me fit en uitgeslapen te doen voelen. Was het maar vast zover. Ik zou er heel wat voor over hebben.

Veluwe (4 augustus 2008, 14:50)

Als het inslapen elke dag pas rond het ochtendgloren plaatsvind is er denk ik sprake van een inslaapstoornis. Bij mij geconstateerd in het Gelderse Vallei ziekenhuis, afdeling neurologie, slaappoli. Een oplossing kan zijn toedoenen van Melatonine. Niet te lang blijven inslapen om vijf uur want het bioritme is zo verstoord en het duurt zeker een jaar voordat je het een uur vooruit- danwel terug hebt gebracht. Aldus mijn neuroloog aldaar.

Veluwe (4 augustus 2008, 14:53)

Overigens hoop ik niet dat het een probleem is dat ik reageer op een ouder artikel.

Qua artikel wilde ik nog melden dat de afsluitende zin ietwat misplaatst is. Het is belangrijker voor mensen met slaapproblemen dan voor mensen die, om wat voor onzinnige reden dan ook, acht uur slaap te veel vinden op een dag.

Anouk Kuiling (20 maart 2011, 01:31)

Ik zou heel graag zo'n slaapmachine willen hebben. Ik heb inslaapproblemen en ik heb DSPS (Delayed Sleep Phase Syndroom). Ik gebruik hiervoor medicijn Melatonine. Ik ben ook een avondmens en langslaper. Ik heb moeite met 's morgens vroeg opstaan omdat ik eigenlijk langslaper ben.
Misschien is een TMS slaapmachine een goeie hulpmiddel voor mij, maar dit is helaas niet in Nederland verkrijgbaar.

Reageer zelf!

Reactieformulier

Help?
In de reacties kun je zgn. BBcode gebruiken. Dit gaat als volgt:
[b]dikgedrukt[/b] wordt: vetgedrukt
[i]schuingedrukt[/i] wordt: schuingedrukt
[quote]quote[/quote] wordt:
quote
[url=http://www.sync.nl/]link[/url] wordt: link
[img]http://www.anderewebsite.nl/plaatje.jpg[/img] wordt: jouw plaatje