Nieuws/ Slechts twee Nederlandse bedrijven in BusinessWeek top 50 /reageer

door: Merien ten Houten
over: economie, bedrijfsgroei
op: 4 mei 2007

Het Amerikaanse blad BusinessWeek heeft de 2007 European BusinessWeek 50 gepresenteerd. Nederland komt niet echt prominent voor. Randstad doet het heel goed met een 13e plaats. Het andere Nederlandse bedrijf is Arcelor Mittal - de Indische staalgigant met het hoofdkantoor in Luxemburg - alleen de aandelennotering is Nederlands. Arcelor Mittal staat op de 16e plaats.

traditionele industrie domineert

Arcelor Mittal is zeker niet het enige traditionele industriebedrijf is de lijst. Het Franse Vallourec staat op één. Vallourec maakt ondermeer gespecialiseerde buizen voor energiecentrales en oliewinning. Op twee staat het Britse Rio Tinto. Dit is een wereldwijd opererend mijnbouwbedrijf dat ondermeer profiteert van de hoge koperprijs.

Opvallend is de 6e plaats voor Belgacom. Het voormalige Belgische staatsbedrijf kreeg eind jaren 90 veel kritiek omdat ze niet mee zouden innoveren met de rest van de industrie. Toen begin deze eeuw bleek dat veel grote telecombedrijven, waaronder KPN, bijna bezweken onder de schulden die ze op zich hadden genomen om ondermeer UMTS licenties te verwerven, was Belgacom echter nog nagenoeg schuldenvrij. Inmiddels levert Belgacom IT diensten aan het bedrijfsleven en digitale televisie aan consumenten.

De Bank Barclays, beoogd koper van ABN Amro, staat op de 18e plaats. ABN Amro zelf heeft de lijst niet gehaald. Kijk hier voor de volledige top 50.

Reageren via Facebook

Reacties