Nieuws/ Slimmerik net zo arm als dommerik /reageer

door: Ewald Smits
over: psychologie, sociologie
op: 26 april 2007

In tegenstelling tot wat iedereen denkt, ziet het financiële welzijn van slimme mensen er niet beter uit dan dat van minder intelligente soortgenoten. Hoewel de slimmeriken gemiddeld wel meer verdienen, beschermt dit hen niet tegen financiële malaise. Dat blijkt uit onderzoek van Jay Zagorsky van de Ohio State University in Columbus USA, zo meldt NewScientist.

Geld uitgeven

De respondenten met een hoog intellect hielden netto evenveel over dan de repondenten met minder brains. Dat ligt vooral aan de levensstijl van de rijkeren. Omdat ze gemakkelijker geld uitgeven en eerder over hun creditcard-limiet gaan, dan de minder slimme mensen. “So you don’t have to be smart, to be wealthy”, concludeert Zagorsky.

Handel en wandel

Zagorsky analyseerde de persoonlijke financiële situatie van 7.500 mensen in de leeftijd van 33 tot 41 jaar. De respondenten gaven hem inzicht in hun volledige financiële handel en wandel.
Alle participanten voltooiden een AFQT-intelligentietest (Armed Forces Qualification Test), nodig om toegelaten te worden tot het leger. De resultaten van deze test zijn gemakkelijk om te zetten naar IQ-scores.

Reageren via Facebook

Reacties