Nieuws/ Verkoop Smartphones daalt in afwachting van iPhone /reageer

door: Merien ten Houten
over: marketing, mobiel, concurrentie
op: 30 april 2007

AT&T winkels verkopen minder smartphones en andere high-end mobieltjes in afwachting van de introductie van Apple’s iPhone. Dit meldt een analist van investeringsonderzoeker Piper Jaffray.

“Wij denken dat deze uitgestelde vraag ten goede komt aan de Apple iPhone” aldus analist Gene Munster. Volgens Munster is er sprake van een sterke markt voor high-end telefoons in prijsklasse van 300 dollar en hoger. Apple zal bij de introductie van de iPhone profiteren van deze sterke markt.

Concurrentie blijft achter

Munster blijft dan ook heel positief over het aandeel van Apple. Na een sterke introductie van de iPhone in de VS verwacht de analist een continue hoge vraag door de introductie ervan in andere werelddelen.

Volgens hem heeft de concurrentie van Apple tot nu toe geen vat gekregen op het bedrijf. De Zune van Microsoft, bedoeld om te concurreren met Apple’s iPod, is ‘een flop’. Daarbij slagen bedrijven als Dell en HP er niet in om laptops te ontwikkelen die even aantrekkelijk zijn als de meest recente machines van Apple.

Hierdoor heeft Apple een bruto marge op haar producten van meer dan 30%. Dit zijn percentages die over het algemeen ongekend zijn in de computer- en consumentenelektronica-branche. Vorige week is het aandeel Apple voor het eerst boven de 100 dollar gestegen en het einde van deze stijging is nog niet in zicht volgens de analist.

Reageren via Facebook

Reacties