Nieuws/ Sociaal netwerken gaat mobiel /reageer

door: Hugo Louter
over: internet, mobiel, communicatie, consumenten, sociologie
op: 13 mei 2008

Uit onderzoek bleek onlangs dat de meerderheid van de Europeanen een of meer online sociale netwerken bezoekt. Inmiddels groeit het aantal mobiele telefoons met internettoegang en als gevolg daarvan wordt er ook steeds meer mobiel genetwerkt.

Cijfers

Dit wordt ondersteund door cijfers van Nielsen Mobile: voor het eerst zijn er significante percentages beschikbaar van consumenten die via hun telefoon gebruik maken van online sociale netwerken.

VS en VK

bron: Nielsen MobileGroot-Brittannië voert de lijst aan: daar maken ongeveer 810.000 mobiele bellers (1,7 procent van het totaal aantal mobiele telefoonbezitters) gebruik van sociale netwerken. In de Verenigde Staten bevindt het cijfer zich met 1,6 procent (4.100.00 mobiele netwerkers) ongeveer op hetzelfde niveau. Dat is flink meer dan in veel andere landen: de Italiaanse (0,6 procent), Spaanse (0,8 procent), Franse (0,6 procent) en Duitse markt (0,2 procent) bevinden zich in de achterhoede.

MySpace, Facebook, Live Spaces

De meest populaire netwerksite in de VS is MySpace. Dit wordt weerspiegeld in de mobiele cijfers: met 2,8 miljoen unieke bezoekers voert MySpace de ranglijst aan voor Facebook (1,8 miljoen unieke bezoekers). In Groot-Brittannië is Facebook wel de grootste, met ruim twee keer zoveel gebruikers dan MySpace (respectievelijk 557.000 en 211.000). De enige site die elders de top 3 haalt, is Windows Live Spaces, dat de lijstjes in Frankrijk en Italië aanvoert.

Reageren via Facebook

Reacties