Nieuws/ Social networking groeit door in Europa /2 reacties

door: Hugo Louter
over: media, consumenten
op: 15 augustus 2008

Social networking zit in Europa nog steeds in de lift, maar stabiliseert in de Verenigde Staten. In het afgelopen jaar groeide het aantal leden van sociale netwerken in Noord-Amerika met 9 procent, een schraal cijfer in vergelijking met het Midden-Oosten en Afrika (66 procent), Europa (35 procent) en Latijns-Amerika (33 procent). Wereldwijd kwam de groei uit op 25 procent. Dit blijkt uit onderzoek van comScore.

Facebook is de grootste

Facebook is nu de grootste social networking website ter wereld. De site groeide met een ongelooflijke 153 procent; de onderzoekers stellen vast dat de beschikbaarheid van Facebook in andere talen dan Engels daaraan een flinke bijdrage geleverd heeft.

De meeste bezoekers van Facebook komen uit Noord-Amerika (49 miljoen), maar ook voor Facebook geldt dat de groei in Noord-Amerika afneemt (nu 38 procent). In Europa groeide Facebook met een verbazingwekkende 303 procent tot 35 miljoen bezoekers. In andere delen van de wereld was de groei van Facebook zelfs nog groter, tot meer dan 450 procent in Azië.

Hi5.com

De grootste groei na Facebook is voor Hi5.com. Het afgelopen jaar verdubbelde het aantal leden van deze site naar een totaal van 56 miljoen. Overigens hebben ook andere sites een flinke groei doorgemaakt: Friendster groeide 50 procent, Orkut 41 procent en Bebo 32 procent.

Bron: InFeite.nl

Reageren via Facebook