Spiderman, nu ook in augmented reality /reageer

Spiderman, nu ook in augmented reality

De superhelden springen van de pagina’s bij de bladen die het Amerikaanse Marvel Comics uitgeeft. Met behulp van augmented reality gaan strips een tweede levensfase in.

Marvel heeft een appje laten ontwikkelen dat zijn lezers kunnen downloaden op hun smartphone of tablet. Als ze die vervolgens op een pagina richten, verschijnen er smakelijke 3D-effecten die de prestaties van de superhelden extra indrukwekkend maken. Marvel presenteerde de nieuwigheid tijdens de conferentie South By Southwest in Texas.

3D, making off

Marvel weet elke pagina te verrijken met 3D-effecten, maar laat zijn appgebruikers ook de originele pentekeningen en andere informatie achter de schermen zien van de pagina’s die voor de AR-app geschikt zijn. De uitgever vergelijkt het met de extraatjes die kopers van dvd’s krijgen. En net als bij dvd’s is de bonus gratis.

Tablet strips

Zo blijft papier bij in het digitale tijdperk, maar Marvel zet tegelijkertijd in op de mogelijkheden die tablets bieden voor zijn kleurige uitgaven. Onder de naam “Infinite Comics” verschijnt een nieuwe reeks digitale strips die puur voor het tabletformaat zijn gemaakt.

De tekstbalonnen blijven, maar beweging, geluid en andere effecten worden eraan toegevoegd. En dat is heel wat anders dan een strip in pdf op de iPad kwakken, zegt uitgever Axel Alonso. “Het tablet is voortaan het doek, digitale media tools zijn de paintbrush.”

Hieronder geeft Cnet een demo van Marvel AR:


Ook interessant:

AR in het onderwijs: een hype?
The Terminator-contactlens, weer een stap dichterbij
Elf keer adverteren in de nieuwe eeuw

Reageren via Facebook

Reacties

Over Redactie Techbusiness

Techbusiness.nl belicht de businesskansen van technologie voor ondernemers en managers.