Nieuws/ Spyker Formule 1 Team en TU Delft zoeken samenwerking /reageer

door: Jeroen Wijering
over: mobiliteit, strategie, materiaal
op: 10 mei 2007

Vakgebieden genoeg waar het Formule 1 Team van Spyker en de TU Delft elkaar kunnen vinden. Over vehicle mechatronics, aerodynamica en materialen gingen de eerste oriënterende gesprekken in Delft. Op 3 mei jl. brachten drie Delftse wetenschappers een bezoek aan Spyker F1 in Silverstone. In de komende maanden zouden de eerste concrete projecten vorm moeten gaan krijgen.

Initiatief

Michiel Mol, directeur van het Spyker Formule 1 Team, nam het initiatief voor het contact. Oriënterende gesprekken tussen Mol en ir. Edwin de Vries (vehicle mechatronics) en prof.ir. Adriaan Beukers (materiaalkunde) bleken dusdanig positief dat het bezoek aan Silverstone in beeld kwam. Promovendus Gandert van Raemdonck (aerodynamica) was de derde Delftse vertegenwoordiger in Engeland. Zij spraken in Silverstone onder andere met James Key, de technical director van het Formule 1 team van Spyker.

In het vervolgtraject zullen de eerste ideeën die uit dit bezoek voortkwamen, verder uitgewerkt gaan worden. Ook andere disciplines binnen de TU Delft zullen daarbij een rol gaan spelen, waaronder bijvoorbeeld de computational science.

Reageren via Facebook

Reacties