Nieuws/ Spyware maker sleept anti-spyware maker voor de rechter /1 reactie

door: Merien ten Houten
over: internet, marketing, privacy, concurrentie, rechten
op: 22 mei 2007

Zango, de maker van spyware en adware sleept de maker van Spyware Doctor voor de rechter. Spyware Doctor van PC Tools verwijdert volgens Zango zonder tussenkomst van de gebruiker de software van Zango. Zango eist 35 miljoen dollar schadevergoeding en aanpassing van de PC Tools software. Spyware Doctor wordt ondermeer geleverd in Google Pack.

Spyware en adware volgen het surfgedrag van gebruikers en tonen op basis hiervan advertenties. Dit soort software is vaak gebundeld met toolbars, icon packs en andere pakketten om PC applicaties te verfraaien.

Een slechte reputatie

Volgens PC tools wil Zango met de rechtzaak aandacht vestigen op de herclassificatie van Zango software door PC Tools. PC Tools en Zango hebben al enige tijd een discussie over hoe Zango software geclasificeerd moet worden. Volgens PC Tools is Zango software gewoon spyware. Zango noemt zich nu een internet mediabedrijf en claimt onmisbare tools te bieden. Met deze rechtzaak heeft Zango de discussie nu in de openbaarheid gebracht.

Zango is ontstaan uit de fusie van 180Solutions en Hotbar. De reputatie van Zango in haar vroegere gedaante van 180Solutions is niet goed. In November heeft 180Solutions nog 3 miljoen dollar aan de U.S. Federal Trade Commission betaald om een aanklacht af te kopen. 180Solutions zou zonder medeweten van gebruikers software installeren. Deze software zou pop-up advertenties genereren.

Reageren via Facebook