Start-up 2Care4Kids in enkele jaren uitgegroeid tot internationale speler /reageer

Start-up 2Care4Kids in enkele jaren uitgegroeid tot internationale speler
  • door: Redactie Sync
    over: bedrijfsgroei, e-commerce
    op: 3 november 2016
  • Nederlands online oppasplatform breidt uit naar Turkije en Argentinië

  • Landen interessant vanwege het gebrek aan goede online alternatieven voor het vinden van kinderopvang

Met de uitbreiding naar Turkije en Argentinië deze maand is het online oppasplatform 2Care4Kids Group, in Nederland bekend met het platform Oudermatch.nl, ook buiten Europa een internationale speler om rekening mee te houden. De start-up was al actief in Nederland, Italië, Spanje, Noorwegen, Finland en Denemarken. De ambitie is om binnen een jaar actief te zijn in minimaal tien landen.

In slechts vier jaren is het aantal actieve gebruikers uitgegroeid tot 650.000, en is de start-up - door de uitbreiding naar Turkije en Argentinië - actief in acht landen. “We verwachten binnen nu en een jaar een miljoen gebruikers te passeren”, zegt oprichter Jules van Bruggen. Zijn ambitie is om de komende jaren binnen en buiten Europa verder door te groeien.

Turkije en Argentinië

“Veel mensen vragen zich af waarom we precies willen uitbreiden naar deze landen, maar voor ons is dit een logische stap,” vertelt Van Bruggen. “In beide landen zijn ouders nog afhankelijk van de inflexibele en prijzige, traditionele kinderopvang. Ouders moeten vaak een half uur rijden om hun kind af te zetten en zijn gehouden aan de door de kinderopvang bepaalde breng- en ophaaltijden.”

Daarnaast zijn de landen interessant voor het bedrijf vanwege het gebrek aan goede online alternatieven voor het vinden van kinderopvang en de grote populaties, die zich veelal in de grote steden ophouden. Zo huist Turkije zo’n 75 miljoen mensen, en Argentinië ongeveer 41 miljoen. “Hoe meer een land is verstedelijkt, hoe beter ons concept werkt,” aldus Van Bruggen.

Buurtgenoten samenbrengen

Met 2Care4Kids Group wil oprichter Jules van Bruggen het buurtgenoten makkelijker maken om met elkaar in contact te komen zodat zij samen de kinderopvang kunnen regelen. Samen met zijn vrouw richtte hij Oudermatch.nl op nadat ze het vertrouwen waren verloren om tijdig opvang voor hun kinderen te vinden. Naar aanleiding van de bezuinigingen gedurende de crisis werd de kinderopvang in Nederland ook nog eens zo duur dat het voor veel ouders financieel onhaalbaar werd. Van Bruggen: “Toen dacht ik: waarom kunnen we de kinderopvang niet met buurtbewoners regelen? Binnen enkele maanden hadden we het platform staan.”

Schaalbaarheid

In 2012 werd de overkoepelende 2Care4Kids Group opgericht en het platform internationaal schaalbaar gemaakt. Het platform is zo gebouwd dat de software en de service een-op-een overgenomen kunnen worden in alle landen. Alleen de merk- en domeinnamen worden lokaal aangepast, zodat de organisatie zijn herkenbare en vertrouwde karakter behoudt. De financiering wordt geheel uit eigen kas betaald, er zijn geen investeerders bij de organisatie betrokken.

Reageren via Facebook

Reacties

Over Redactie Sync

Sync.nl publiceert artikelen en nieuwsberichten over de toenemende invloed van wetenschap en technologie op de business. Ideeën voor artikelen? Meeschrijven? Laat het ons weten via redactie@sync.nl.