Startup Mr. Wallski gaat kunstwereld openbreken /reageer

Startup Mr. Wallski gaat kunstwereld openbreken

Online art platform Mr. Wallski is gisteravond officieel gelanceerd. Op de website staan vanaf vandaag gesigneerde limited edition art prints van bekende schilders, fotografen en digitale kunstenaars, zoals Maudy Alferink, Frank E. Hollywood, Loes van Delft, Floyd Douglas en Liam & Noah. Hiermee maakt Mr. Wallski populaire kunst bereikbaar voor een groot publiek.

Mr. Wallski heeft partners, aangesloten kunstenaars en geïnteresseerden tijdens de launchparty geïnformeerd over de toekomstplannen en exposeerde daarnaast een bijzondere selectie limited art prints uit de collectie. “Ons doel is om de traditionele Nederlandse kunstmarkt open te breken”, zegt Erik van den Berg, CEO van Mr. Wallski. “Met onze verzameling hoogwaardige limited art prints, bieden we iedereen de mogelijkheid een uniek kunstwerk te bezitten, zonder dat ze hiervoor een vermogen kwijt zijn.”

Genummerd en gesigneerd

Alle werken op het platform zijn speciaal voor Mr. Wallski gemaakt en slechts in een beperkte oplage beschikbaar. Om deze reden wordt iedere fine art print individueel gesigneerd en genummerd door de kunstenaar. Daarnaast worden de kunstwerken geleverd met een certificaat van echtheid. Van den Berg: “Al onze werken zijn uniek, beperkt beschikbaar en worden op een hoogwaardige wijze geproduceerd. Dit zorgt ervoor dat je niet zomaar kunt spreken van kopieën. We begrijpen als geen ander dat kunst iets persoonlijks is, daarom combineren we ons bijzondere aanbod met een zeer los retourbeleid, waar dan ook ter wereld.”

Internationaal

Op het platform zijn tot nu toe ongeveer 160 verschillende unieke werken te vinden van bijna 35 kunstenaars. Bekende namen zijn onder andere: Maudy Alferink, Frank E. Hollywood, John Noy, Eleven (voorheen Tinker Brothers), Loes van Delft en Floyd Douglas. Van den Berg: “Uiteindelijk willen we consumenten van over de hele wereld een breed aanbod in verschillende stijlen en smaken bieden. Om die reden blijven we nieuwe artiesten aansluiten bij ons platform. Bij Mr. Wallski geloven we namelijk dat iedereen moet kunnen genieten van echte kunst, ongeacht hun budget.”

Wie of wat is Mr. Wallski?

Mr. Wallski is een online kunstplatform, waar consumenten en bedrijven gelimiteerde, gesigneerde reproducties van populaire kunstenaars kunnen kopen. Mr. Wallski is opgericht door vier ondernemers en gevestigd in Amsterdam. Bedenker Jan van Dreumel is al enige jaren actief in de kunstmarkt en heeft als missie om met Mr. Wallski ‘kunst kopen eenvoudig en betaalbaar te maken voor iedereen’. Bij de start zijn 35 kunstenaars aangesloten.

Reageren via Facebook

Reacties

Over Redactie Sync

Sync.nl publiceert artikelen en nieuwsberichten over de toenemende invloed van wetenschap en technologie op de business. Ideeën voor artikelen? Meeschrijven? Laat het ons weten via redactie@sync.nl.