Reacties/ Steve Ballmer voorspelt vijfde IT-revolutie printlink


E-Mile (4 maart 2008, 14:53)

De strategische capaciteiten van Ballmer zijn in grote lijnen wel juist, maar het laakt Microsoft de laatste tijd om de strategie in succesvolle producten om te zetten. Terwijl hij ongeveer een jaar geleden de iPhone weglachte, is dat wel een van de stappen die Microsoft had kunnen zetten, om, puzzelstukje voor puzzelstukje, de gebruiker in staat te stelt om alle dingen te doen die beloofd worden.
Neem nou bijvoorbeeld de Starbucks-features van de iPhone, wat overduidelijk als pilot draait, ook al wordt 't als complete feature aangekondigd. Dit is 1 van de voorbeelden om zo'n toekomstvisie in te vullen. Een apparaat voor iedereen, die men in staat stelt, waar je ook bent, invloed uit te oefenen, en gebruik maken van de virtuele laag in je omgeving, dat kan bijvoorbeeld zijn; een bestelling plaatsen in een koffietent, een foto van die kerktoren geotaggen en in een virtuele laag wegzetten, zodat de bezoeker van de kerk ook ziet hoe anderen ernaar gekeken hebben.
Het zijn maar wat voorbeeldjes, maar het illustreert hoe deze visie geconcretiseerd wordt, terwijl Microsoft's Ballmer, als 'goeroe', langs de zijlijn staat en toekijkt hoe deze visie waar wordt gemaakt door derden, die dit beeld blijkbaar langer voor ogen hadden, maar het slim voor zichzelf hielden.

Reageer zelf!

Reactieformulier

Help?
In de reacties kun je zgn. BBcode gebruiken. Dit gaat als volgt:
[b]dikgedrukt[/b] wordt: vetgedrukt
[i]schuingedrukt[/i] wordt: schuingedrukt
[quote]quote[/quote] wordt:
quote
[url=http://www.sync.nl/]link[/url] wordt: link
[img]http://www.anderewebsite.nl/plaatje.jpg[/img] wordt: jouw plaatje