Steve Jobs zint op overnames /2 reacties

Steve Jobs zint op overnames

Steve Jobs van Apple heeft 25,5 miljard dollar in kas en kan nog eens hetzelfde bedrag vrijmaken als het moet. De aandeelhouders krijgen niks. Wat gaat hij met die oorlogskas doen?

"Ik hou mijn kruit droog," liet Jobs gisteravond weten, toen hij voor het eerst in twee jaar tijd een persconferentie over kwartaalcijfers bijwoonde. Hij ging daarbij overigens lekker tekeer tegen Google. De vraag was wanneer hij nou eens aandelen ging inkopen of een extra vet dividend uitkeren - dat horen ondernemingen te doen, als ze geen goede plannen hebben met hun kapitaal. Maar nee: "We zijn er sterk van overtuigd dat er een of meer goede strategische opportunities langs zullen komen."

Speculeren

Dat is cijferjargon voor: ik heb een paar leuke aankoopjes op het oog, maar welke ga ik niet vertellen. Dat is ruim voldoende voor analisten om aan het speculeren te slaan. Wat heeft Steve nodig om Google, Microsoft en Blackberry-maker RIM de baas te bijven? Akamai misschien, de specialist in het snel en massaal versturen van media op het web? Het mobiele web kan nog wel wat versteviging gebruiken, als de hele wereld met smartphones en tablets onderweg is en video eist.

Lees meer over de plannen van Jobs op Techbusiness.nl

Reageren via Facebook

Over Ewald Smits

Ewald Smits is journalist, media-ondernemer en co-founder van MT/Sprout.
Volg hem ook op Twitter