Nieuws/ Stormvaste paraplu uit Delft wint Red Dot Award /10 reacties

door: Jeroen Wijering
over: mobiliteit, vormgeving, materiaal
op: 22 maart 2007

De SENZ, de stormvaste paraplu ontworpen door drie voormalig studenten van de TU Delft, is donderdag bekroond met de Red Dot Award. Deze award is een hoge internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan succesvolle, innovatieve producten.

In totaal kwamen 2548 producten uit 43 verschillende landen in aanmerking voor de Award. Eerdere winnaars waren bijvoorbeeld de iPod van Apple en de Senseo van Philips. “Dit is zo ongeveer het hoogste wat je als ontwerper kunt bereiken. We hebben meteen met de organisatie gebeld om te vragen of het echt waar was”, aldus Philip Hess. Hij is samen Gerard Kool en Gerwin Hoogendoorn de bedenker van de paraplu.

Wielrennerhelm

Het innovatieve product ligt sinds eind oktober vorig jaar in de winkels en blijkt een groot succes. De paraplu heeft de traditionele ronde vorm ingeruild voor een profiel dat zich het beste laat vergelijken met een wielrennerhelm. De paraplu heeft een korte voorkant en een lange achterzijde. Daardoor kan de wind niet onder de paraplu slaan. Het voorwerp zoekt de ideale positie in de wind door naar voren, achteren, links of rechts te bewegen. De studenten werkten twee jaar aan het ontwerp.

Reageren via Facebook