SYNC op CES: “If Jezus was alive today, he would play games” /reageer

SYNC op CES: “If Jezus was alive today, he would play games”

Van 10 tot 13 januari vindt in Las Vegas de Consumer Electronics Show (CES) plaats, de grootste beurs voor consumentenelektronica ter wereld. Op SYNC dagelijks een overzicht van de meest interessante innovaties, vandaag: een wasmachine die is aangesloten op internet en meer.

Als je denkt dat CES een aaneenschakeling is van prachtige innovaties, dan heb je het mis. Een heel groot gedeelte van CES is weinig relevant. Er zijn veel leveranciers van HDMI-kabels en computerkasten die ik oversla, maar ik probeer wel alle hallen en zalen af te lopen. Tussen alle niet interessante bedrijven staat soms toch een bedrijf met producten die de moeite waard zijn.

Jezus zou gamen

Zo liep ik vorig jaar de researchers van het Japanse telecombedrijf KDDI tegen het lijf, die een prachtige demo hadden van hun Free Viewpoint-oplossing. Daarmee kan je vanuit iedere hoek een voetbalwedstrijd bekijken.

Of Gamechurch, een website over gamen en de kerk. De oprichter, Mikee Bridges, praatte met veel liefde over gaming en Jezus, zonder daarbij zalvend over te komen. Een mooie opmerking van Mikee: “If Jezus was alive today, he would play games”.

Hieronder vind je de opvallendste producten van CES - dag 1

Slimme wasmachines van Whirlpool

Er zijn diverse leveranciers die slimme wasmachines ontwikkelen. Vorig jaar stond LG al met de Smart Appliances-lijn op CES, dit jaar toonde Whirlpool haar producten. De machines van het bedrijf zijn gekoppeld aan het internet en kunnen signalen geven naar je tablet of smartphone. Zo krijg je bijvoorbeeld de melding dat de was de droger in kan. Natuurlijk worden dit soort apparaten in de toekomst ook aan het smart grid gekoppeld, zodat kan worden gewassen als stroom goedkoop is. Check de pitch in het onderstaande filmpje.

Speed up your USB 2.0-device

Als je meerdere USB-apparaten aansluit op een USB 3.0-poort, dan delen deze apparaten de beschikbare transmissiesnelheid van USB 2.0. In theorie is er echter zoveel bandbreedte dat alle USB 2.0-apparaten op volle snelheid zouden kunnen draaien. USB 3.0 is tien keer sneller, deze oplossing van VIA Labs zou een snelheidsverbetering van 30% kunnen opleveren, als meerdere apparaten zijn aangesloten. Bekijk de pitch van het bedrijf in het filmpje hieronder.

Een robot die de vloer dweilt

Irobot toonde op CES een uitbreiding op haar lijn van schoonmaakrobots. De Scooba is in staat om geheel automatisch de vloer te dweilen, gebruik makend van de technologie die ook in de bekende Roomba-stofzuigerrobot zit. Bekijk het filmpje voor meer info.

Xpand 3d

Er zijn diverse systemen om 3D-beelden weer te geven: passief, actief en, wat op dit moment ontwikkeld wordt voor grote schermen, 3D zonder bril. Actieve 3D-brillen werken met shutters die heel snel om en om een oog afsluiten. Het probleem tot nu toe met deze brillen is dat iedere leverancier (zoals Sony, Panasonic en Samsung) een eigen systeem had, waardoor de bril van merk X niet samenwerkt met een televisie van merk Y. Met de ontwikkeling van het Xpand 3D-systeem is dit nu opgelost. Check het filmpje om er meer over te horen.

Yurbuds

Een aantal jaar geleden zag ik Yurbuds al op CES. Ze maken koptelefoons die aangepast zijn aan jouw oor en comfortabeler zitten. Ze namen toen de maat op opvallende manier op en doen dat nog steeds. Je moet aan iemand vragen om een foto te maken van je oor, waarbij je zelf een kwartje (US-quarter) erbij houdt, als referentie. De nieuwe versie koptelefoons die Yurbuds op CES toonde, heeft daarnaast ook besturing van volume en een speaker geintregreerd.

Je kunt hieronder zien hoe goed ze blijven zitten.

Check ook de eerdere afleveringen van SYNC op CES:

Ultrabooks maken de laptop weer relevant
Een automatische bril: met een druk op de knop een leesbril

Reageren via Facebook

Reacties

Over Rob Blaauboer

Rob Blaauboer is principal consultant & innovation thought leader and innovation practice manager bij Logica.
http://nl.linkedin.com/in/robblaauboer