SYNC op CES: drie innovatiepitches /reageer

SYNC op CES: drie innovatiepitches

Van 10 tot 13 januari vindt in Las Vegas de Consumer Electronics Show (CES) plaats, de grootste beurs voor consumentenelektronica ter wereld. Op SYNC dagelijks een overzicht van de meest interessante innovaties, vandaag: een automatische leesbril en meer.

Het lijkt alsof CES ieder jaar groter wordt. Dit jaar zijn er meer dan 3.100 bedrijven aanwezig, verspreid over meerdere locaties in het Las Vegas Convention Center. Daarnaast worden diverse suites en verdiepingen in het LVH hotel en The Venitian bezet.

60-seconden-pitch

Ook zijn er speciale persbijeenkomsten, zoals Startupdebut, Pepcom en Showstoppers, waar nog eens honderden start-ups hun producten presenteren. Al dit commerciële geweld leidt ertoe dat je moet focussen. Vandaar dat ik heb gekozen voor een 60-seconden-pitch, waarin een persoon de volgende vijf vragen beantwoordt:

• Wie is hij of zij?
• Van welke firma?
• Wat tonen ze op CES?
• Wat is het onderliggende probleem?
• Waarom is deze oplossing ‘the best thing since sliced bread’?

Hieronder vind je de meest opvallende, zinvolle of misschien minder zinvolle innovaties van vandaag.

Een automatische leesbril

Voor mensen die zowel voor lezen als voor veraf zien een bril nodig hebben, waren er tot nu toe twee mogelijkheden: twee brillen aanschaffen, of een multifocale bril kopen. Daar is nu een derde mogelijkheid bij gekomen: een bril waarbij, door middel van liquid crystals, het leesgedeelte aan- en uitgezet kan worden. Als je wilt lezen, dan druk je kort met een of twee vingers op de poot van de bril en het leesgedeelte wordt geactiveerd. Gemaakt door PixelOptics. Bekijk hieronder de pitch.

In drie stappen een fotoboek maken

Het maken van foto’s is eenvoudig, we schieten er op los en de foto’s blijven in heel veel gevallen op de harde schijf staan of worden geupload op Facebook. Sinds een aantal jaren zijn er diverse mogelijkheden om een fotoboek samen te stellen, bijvoorbeeld met de software van Albelli. Het nadeel is dat veel mensen het samenstellen van een fotoboek een lastige klus vinden. Met de nieuwe software van Arcsoft gebeurt dit nu volledig automatisch. Je kiest de foto’s en het type fotoboek, de software zoekt zelf de afbeeldingen die bij elkaar horen. Check de pitch hieronder.

Een draadloze documentscanner

Traditionele scanners hebben twee kabels: een USB-kabel om met de computer te communiceren en een kabel voor de spanning. Xerox komt met een draagbare en draadloze scanner met een Eyefi SD-kaart, een SD-kaart die in staat is om via wifi gegevens door te sturen. De prijs voor de scanner in de VS is $249. Bekijk de pitch in het filmpje hieronder.

Ook interessant:

CES: Ultrabook maken laptops weer interessant

Reageren via Facebook

Reacties

Over Rob Blaauboer

Rob Blaauboer is principal consultant & innovation thought leader and innovation practice manager bij Logica.
http://nl.linkedin.com/in/robblaauboer