SYNC op CES: een interactief muzieksysteem /reageer

SYNC op CES: een interactief muzieksysteem
  • door: Rob Blaauboer
    over: internet, gadgets, mobiel, computer
    op: 16 januari 2012
  • Dagelijks op SYNC een overzicht van de meest interessante innovaties die op de CES worden gepresenteerd.

  • Dit keer onder andere: laad je telefoon op in je tas & de interactieve muziek van Beamz.

Van 10 tot 13 januari vond in Las Vegas de Consumer Electronics Show (CES) plaats, de grootste beurs voor consumentenelektronica ter wereld. Op SYNC dagelijks een overzicht van de meest interessante innovaties, vandaag: laad je telefoon op in je tas, interactieve muziek en meer.

De mogelijkheid om draadloos je mobiele telefoon op te laden is niet nieuw. Sterker nog: het is zelfs gestandaardiseerd in de Qi standaard, zodat alle merken opladers en telefoons kunnen samenwerken (zolang ze natuurlijk de Qi standaard gebruiken).

Fulton Innovation laat op CES hun nieuwe demo zien waarbij de telefoon niet direct op de oplader hoeft te liggen, maar bijvoorbeeld in een tas kan worden opgeladen. Je zet je tas eenvoudigweg op de oplader en de telefoon wordt opgeladen. De ruimte die er nu tussen het laadoppervlak mag zitten is ongeveer 2,5cm. Bekijk hieronder de pitch van het bedrijf.

Beamz, het interactief muzieksysteem

Een van de grappigste innovaties op CES dit jaar is de Beamz. Het is een interactief muzieksysteem dat je aansluit op je pc en waarmee je zelf muziek kunt maken. Je kunt op de achtergrond een song afspelen en daar zelf muziek bij maken. Bekijk de pitch hieronder.

Muziek tot op het bot

Een van de problemen die je als hardloper hebt met koptelefoons, zeker bij de modellen die diep in het oor zitten, is dat je veel minder omgevingsgeluid hoort. Aftershokz komt met een model koptelefoon die niet in je oor zit maar voor je oor en door trillingen in het bot de muziek laat horen, ze noemen dit Bone Conduction Technology. Check de pitch hieronder.

Draadloos de auto opladen

Qualcomm toont op CES haar Halo-concept voor het draadloos opladen van de auto. Ze gebruiken hetzelfde principe als Fulton gebruikt voor het opladen van de telefoon, maar dan met een veel groter voltage. Het principe is simpel, je rijdt met de auto boven de oplaadplaats en zonder de noodzaak om een stekker in de auto te stoppen kan de auto draadloos worden opgeladen. Qualcomm heeft dit systeem onder andere in een Rolls Royce Phantom 102EX ingebouwd. Daarnaast is net een grootschalige pilot aangekondigd in Londen, waar zo’n 50 auto’s gaan rondrijden.

In tegenstelling tot het oplaadsysteem voor de mobiele telefoon is dit soort oplaadsystemen nog niet gestandaardiseerd, omdat eerst laag- en medium-stroomverbruik apparaten worden gestandardiseerd. Check de pitch hieronde.

Check ook de eerdere afleveringen van SYNC op CES:

De slimme wasmachine is verbonden met het internet
Ultrabooks maken de laptop weer relevant
Een automatische bril: met een druk op de knop een leesbril
Een interactief muzieksysteem: doe mee met Beamz

Reageren via Facebook

Reacties

Over Rob Blaauboer

Rob Blaauboer is principal consultant & innovation thought leader and innovation practice manager bij Logica.
http://nl.linkedin.com/in/robblaauboer