SYNC op CES: een muis in je binnenzak /reageer

SYNC op CES: een muis in je binnenzak

Van 10 tot 13 januari vindt in Las Vegas de Consumer Electronics Show (CES) plaats, de grootste beurs voor consumentenelektronica ter wereld. Op SYNC dagelijks een overzicht van de meest interessante innovaties, vandaag: een muis in je binnenzak en meer.

Logitech presenteert op de CES haar laatste model computermuis. Wat opvallend is, is de vormgeving: de Cube ziet er helemaal niet uit als een muis, maar als een wit luciferdoosje. Het ontbreken van draden en de kleine afmeting maakt de Cube ideaal geschikt voor zakelijke reizigers.

Het wieltje om te scrollen is vervangen door een zogenaamd touch scroll mechanisme. Klik op de voorkant van de Cube voor een linker muisklik en in het midden voor rechts. Het mooie is dat de Cube ook nog kan worden gebruikt als je een presentatie moet geven.

Je pakt de muis op en als je op de bovenkant klikt ga je in Powerpoint naar de volgende slide. Logitech prijst de Cube aan als een conversatiestarter (“hé, wat heb je daar nou?”) door het opvallende uiterlijk. Bekijk het filmpje hieronder voor meer uitleg over de Cube.

Het veranderende uiterlijk van de videocamera

Liquidimage, dat duikbrillen en skibrillen met video-mogelijkheden maakt, liet op CES de nieuwste full HD-camera zien die ze hebben ontwikkeld: de Liquid Image Ego. Deze camera is bedoeld voor montage op een fiets, motor of zelfs op een surfboard (met een waterdichte casing). De camera heeft, zoals bijvoorbeeld ook de sneeuwbril van Liquidimage, de mogelijkheid om via wifi de beelden te streamen naar je smartphone of tablet. Check de pitch van het bedrijf in onderstaand filmpje.

Makerbot

3D-printen is een technologie die op dit moment nog in de kinderschoenen staat. Ondanks dat feit zijn er toch veel mensen enthousiast over omdat je met 3D-printen zelf de objecten kunt creëren die je op je computer hebt ontwikkeld. Makerbot toont op CES twee 3D-printers waarmee je in 1 of 2 kleuren 3D-objecten laagje voor laagje kunt printen. Onlangs was SYNC aanwezig in Eindhoven tijdens de Dutch design week, waar het eerste 3D printing event plaatsvond.

iPad-gameboard

De iPad is, naast de mogelijkheid om op het internet te surfen, een ideaal apparaat om spelletjes op te spelen. Niet alleen digitale spelletjes zoals Angry Birds, maar ook spelletjes waarbij digitaal en analoog elkaar ontmoeten. Op CES kwam daar een nieuw product bij, de Gamechanger. De Gamechanger, ontwikkeld door Identity Games, is een hoes waar je de iPad inschuift, die het apparaat verbinden met veertig drukgevoelige velden. Door speciale borden er overheen te leggen kan je een spel spelen waarbij je een combinatie hebt van digitaal (animaties, geluiden en zo) en analoog (pionnen en andere spelobjecten).

De markt voor dit soort hybride spellen is aan het ontwikkelen, zo introduceerde Jumbo onlangs de iPawn, waarbij pionnen en andere objecten worden gebruikt om bijvoorbeeld Ganzenbord te spelen.

Check ook de eerdere afleveringen van SYNC op CES:

De slimme wasmachine is verbonden met het internet
Ultrabooks maken de laptop weer relevant
Een automatische bril: met een druk op de knop een leesbril

Reageren via Facebook

Reacties

Over Rob Blaauboer

Rob Blaauboer is principal consultant & innovation thought leader and innovation practice manager bij Logica.
http://nl.linkedin.com/in/robblaauboer