Nieuws/ Sync.nl in top 12 ´beste Nederlandstalige weblogs´ /2 reacties

door: Redactie Sync
over: internet, marketing, media, bedrijfsgroei, e-commerce
op: 19 januari 2009

De nieuwe website BlogBeat.nl wil gaan bijhouden welke blogs ‘de slagaderen’ vormen van het web. De BlogBeat Top 100 geeft hiervoor een overzicht van de beste Nederlandstalige weblogs. In de voorlopige classificatie staat de site Marketingsfacts.nl bovenaan. Sync.nl houdt voorlopig een niet onverdienstelijke twaalfde plaats. De allereerste BlogBeat TOP 100 is gebaseerd op 51.127 weblogs.

Het is nu aan de blogosfeer om de competitie aan te gaan. Wie is breder, boeiender of domweg beter? Het overzicht nu is gebaseerd op onder meer het aantal inkomende links per blog, maar ook op bijvoorbeeld de updatefrequentie van een blog, de zogenaamde beats per month. Wie wil volgen hoe blogs het doen, checkt BlogBeat.nl. Wie suggesties heeft voor blogs die ontbreken mag dat aan de redactie van BlogBeat.nl kenbaar maken.

Blogbeat.nl/top12

1
Marketingfacts.nl

2
Geenstijl.nl

3
Frankwatching.nl

4
Dutchcowboys.nl

5
Molblog.nl

6
Flabber.nl

7
Denieuwereporter.nl

8
Biertijd.com

9
Papierenman.blogspot.com

10
Villamedia.nl

11
VKmag.com

12
Sync.nl

Ranken

Het Nederlandse Web telt zo’n 600.000 weblogs, aldus BlogBeat.nl. De nieuwe club houdt al enige tijd bij hoe het deze Nederlandse en Belgische weblogs vergaat. Blogs met veel verkeer en frequente updates scoren beter, en ook links en de kwaliteit van de updates tellen mee. Op basis van deze gegevens bepaalt BlogBeat.nl een ranking.

BlogBeat.nl schrijft hierover: ‘Het ordenen en sorteren (‘ranken’) van blogs is niet nieuw. Maar waar veel rankings zich ofwel beperken tot het tellen van inkomende links, of gebruikers op hun favoriete blog laten stemmen, houden we bij BlogBeat.nl daarnaast rekening met de activiteit van een blog. Hoe veel updates heeft een blog per dag, en welk gewicht leggen deze updates in de schaal? De combinatie van deze maatstaven geeft een genuanceerd beeld van het aandeel van een weblog in de blogosfeer.’

BlogBeat.nl draait nu nog in een zogenaamde publieke bètaversie. Wat de redactie doet als blogbeat.nl straks zelf hun top 100 aanvoert - lijstjes zijn populair - is niet bekend.

Reageren via Facebook