Synechron verwacht met 28 procent recordgroei in 2017 /reageer

Synechron verwacht met 28 procent recordgroei in 2017

Synechron, dienstverlener op het gebied van consultancy, technology en digital, kondigt vandaag haar verwachtingen aan voor het financiële jaar 2016-2017. Het bedrijf verwacht een wereldwijde omzet van 405 miljoen dollar, 18 nieuwe kantoren en meer dan 6.600 werknemers. De groei van 28 procent is de hoogste van de afgelopen vijf jaar en het marktaandeel op het gebied van digitale ontwikkelingen en innovaties in de financiële sector blijft groeien. Daarom durft Synechron een omzetdoel van 500 miljoen dollar te stellen in de komende twaalf maanden en een doel van 1 miljard dollar in 2020.

Sinds 2015 heeft Synechron zeven nieuwe kantoren over de wereld geopend, met nu in totaal achttien kantoren en een autoriteitspositie onder de grootste financiële dienstverleners op het gebied van verandering in reguleringen en technologie. De groei is organisch tot stand gekomen, dankzij de acquisitie van zes specialistische bedrijven sinds begin 2013, om het bedrijf in staat te stellen om end-to-end-oplossingen te bieden die advies, digitaal ontwerp en technologische innovatie combineren. Synechron noemt dit de ‘power of 3’-strategie.

Recordjaar

Faisal Husain, medeoprichter en CEO van Synechron, zegt: “2016 was voor ons een fantastisch jaar met groei en nieuwe mogelijkheden. Kijkende naar alles wat er nog aan zit te komen, zal deze trend zich dit jaar voortzetten. Onze unieke capaciteit om klanten een end-to-end service te leveren heeft sterk bijgedragen aan ons succes en is ook waarom wij deals winnen die normaliter naar de ‘big four’ zouden gaan. Het vertrouwen dat wij hebben en de stabiliteit van onze groei ligt aan de basis van onze omzetdoelstelling van 1 miljard dollar in 2020. Ik ben ervan overtuigd dat wij dit momentum kunnen vasthouden en dat 2017 opnieuw een recordjaar zal zijn voor Synechron.”

Groei vestiging Amsterdam

“De huidige snelle groei doet me denken aan onze beginjaren”, zegt Joost Loves, Managing Director Synechron Business Consulting Amsterdam en een van de oprichters van de Nederlandse vestiging. In Nederland, waar Synechron met zo’n honderd medewerkers een kleine 15 miljoen euro omzet realiseert, is de groei van het bedrijf gelijk aan de internationale groei. Consultancy is hier vooralsnog de belangrijkste tak. “Dit heeft met onze achtergrond te maken. We willen toe naar een bedrijf waar consultancy en technologie elkaar nog verder versterken. Voor technologie zien wij ook veel mogelijkheden. Niet alleen vanwege het economisch klimaat, maar ook omdat we vooroplopen in de ontwikkeling van Blockchain en Artificial Intelligence.”

FinLabs

Naast een recordomzet en groei van het aantal werknemers heeft Synechron haar reputatie versterkt als wereldwijd leider in digitale transformatie. Het bedrijf lanceerde in 2016 vier nieuwe ‘Financial Innovation Labs’ (FinLabs) met vestigingen in Londen, Amsterdam, Pune en Bangalore. Synechrons’ FinLabs geven bedrijven de mogelijkheid om ‘hands-on’ ervaring op te doen met nieuwe technologieën zoals blockchain, kunstmatige intelligentie (KI), stemherkenning en drones. De uitbreiding brengt het aantal FinLabs op vijf en Synechron zal later dit jaar een flagship-FinLab openen in New York, met nieuwe locaties in Charlotte (North Carolina), Fort Lauderdale (Florida) en Hyderabad in India.

Blockhain Accelerators

In september 2016 lanceerde Synechron zes in de Finlabs ontwikkelde Blockhain Accelerators en een uit vijftig personen bestaand team in New York, Londen, Amsterdam, Dubai en Bangalore om blockchain-innovatie te versnellen. Het initiatief ontving een ACORD Innovation Award en werd genomineerd voor een Mortgage Strategy Award voor innovatie. In 2017 zal Synechron blijven innoveren rondom Blockchain, KI en Machine Learning in de financiële dienstverlening en is het niet onlogisch te stellen dat het erkenning zal blijven krijgen voor haar ‘thought leadership’ in digitale transformatie.

CEO Husain voegt toe: “Financiële instituties van over de hele wereld zoeken naar innovatieve oplossingen en de mogelijkheid om deze toe te passen. We laten onze klanten zien hoe ze ons advies, technologie en digitale vaardigheden kunnen combineren om hun initiatieven te kunnen versnellen. Deze aanpak was in het verleden, en zal in de toekomst, aan de basis staan van het succes van Synechron.”

Reageren via Facebook

Reacties

Over Redactie Sync

Sync.nl publiceert artikelen en nieuwsberichten over de toenemende invloed van wetenschap en technologie op de business. Ideeën voor artikelen? Meeschrijven? Laat het ons weten via redactie@sync.nl.