Technotijger Van Wanrooij /2 reacties

Technotijger Van Wanrooij

Tijdens zijn opleiding Technische Informatica belegde Ward van Wanrooij zijn studiefinanciering, richtte hij een eigen bedrijf in webdesign op en werd hij technisch directeur van Technocon, een van de snelst groeiende ict-bedrijven van Nederland.

Technotijgers?

Het tijdschrift TECHNO! heeft tien carrière(s)tijgers op een rijtje gezet. Hier kun je zien wie dat zijn. Techno! nodigt uit om uit die tien kandidaten je eigen top tien samen te stellen. Wie hoort volgens jou op de eerste, tweede, derde plaats enzovoorts te staan?
Zo help je mee de Technotijgertoptien samen te stellen, de lijst van tien jonge Nederlandse ingenieurs die het in de techniek helemaal hebben gemaakt. Het idee achter deze top tien is: Goed voorbeeld doet volgen.
Er kan tot 1 december hier worden gestemd. De inzenders die een volgorde hebben aangegeven die overeenkomt met de einduitslag maken kans op een prijs.

Avonduren

Omdat zijn studie Technische Informatica aan de Universiteit Twente wat onder zijn niveau bleek te zijn, besloot Ward van Wanrooij (26) na het eerste jaar zijn hele studie te verplaatsen naar de avonduren. Op deze manier had hij overdag de tijd voor andere dingen.
Zo leende hij geld van de Informatie Beheer Groep om het te beleggen - deze investering van zijn studiefinanciering heeft hij drievoudig terugverdiend - en startte hij een eigen bedrijf voor webdesign.

40 procent van de markt

Al snel kwam hij in aanraking met de oprichters van Technocon, waar hij inmiddels al enige jaren technisch directeur is. “Technocon maakt onder meer apparatuur waarmee gestolen auto’s gemakkelijk zijn te traceren door de politie. In Nederland hebben we ongeveer 40 procent van deze markt in handen”, zegt Van Wanrooij.

“Toen ik een paar jaar geleden bij het bedrijf kwam, waren we met z’n drietjes. Inmiddels werken er veertig man. En we zitten nog steeds goed in de lift: in de eerste helft van 2007 maakten we al anderhalf keer zoveel winst als in heel 2006.” Dat de zaken goed gaan, is duidelijk te zien aan zijn lifestyle. Tijdens zijn studie kwam er al genoeg geld binnen om een huis te kopen en Van Wanrooij rijdt rond in een splinternieuwe Audi A5.