Reacties/ Televisie gaat 3D printlink


bert (14 september 2010, 11:46)

Ik zie de 3D hype vooral als een transformatie van het stugge 60Hz bij LCD's naar een variabele refresh net als met CRT's destijds. In feite hoeft een 3D tv niet meer te zijn dan een beeldscherm dat met voldoende snelheid 2 verschillende beelden om en om kan laten zien. Eizo heeft bijvoorbeeld als de nieuwe CG serie voorzien van variabele refresh met ondersteuning voor 24p, 48p, 50i/p en 60i/p.
Zaken als compressie, transmissie etc kunnen allemaal in de mediaspeler worden opgelost, en is niet interessant om een scherm wel of niet te kopen.

Dus LCD fabrikanten, maak gewoon een domme doos die 24p-120p laat zien, liefst traploos, en via USB, BT oid een syncsignaal afgeeft om eventueel brillen te syncen. HDMI 1.4 en DP bieden reeds voldoende bandbreedte om deze domme displaydoos te voeren.

Trouwens, hoe ziet de rand er eigenlijk uit bij 3D? Lijkt me erg raar als de rand van het beeld naar binnen en naar buiten springt. Ook ben je met 3D de helft van je helderheid en contrast kwijt. LCD is al niet best met maximaal 1:2500 voor TV's en 1:1000 voor monitoren.

Reageer zelf!

Reactieformulier

Help?
In de reacties kun je zgn. BBcode gebruiken. Dit gaat als volgt:
[b]dikgedrukt[/b] wordt: vetgedrukt
[i]schuingedrukt[/i] wordt: schuingedrukt
[quote]quote[/quote] wordt:
quote
[url=http://www.sync.nl/]link[/url] wordt: link
[img]http://www.anderewebsite.nl/plaatje.jpg[/img] wordt: jouw plaatje