Nieuws/ Thuiswerken slecht voor het milieu /reageer

door: Ewald Smits
over: energie, duurzaam, milieu
op: 29 mei 2007

Thuiswerken leek een perfect antwoord op de dagelijkse verkeersellende en de milieuvervuiling die daarvan het gevolg is. Maar nu blijkt dat dit wondermiddel niet alleen voordelen oplevert. Integendeel, zo bericht de Sunday Telegraph, het is helemaal niet zo goed voor onze bedreigde planeet.
De gedachtegang lijkt simpel: wie thuis werkt kruipt niet in de auto, belast het wegennet niet nog meer, zorgt niet voor files en beperkt daarmee de uitstoot van CO2. Maar nu blijkt uit nieuw onderzoek dat de thuisblijvers juist een zorgwekkende bijdrage aan de opwarming van de aarde omdat ze tijdens het werk in de eigen woning een derde meer CO2 produceren dan op kantoor.

Verwarming

De studie, die werd gedaan door een Brits consultancybureau WSP Environmental, bevestigt dat mensen die niet langer met de wagen pendelen tussen huis en werk, daardoor inderdaad hun uitstoot van CO2 beperken.
Maar dat gunstige effect wordt meer dan tenietgedaan door het feit dat de extra-energie en verwarming die ze, vooral in de wintermaanden, gebruiken. De verklaring is simpel: op een kantoor wordt de elektriciteit en de verwarming ‘gedeeld’ door tientallen mensen of meer.

Reageren via Facebook

Reacties