Nieuws/ Trouwe webloggers zijn schaars /reageer

door: Hugo Louter
over: internet, media, businesstrends
op: 1 oktober 2008

In de begindagen van het webloggen verscheen regelmatig de ‘State of the Blogosphere’ van de hand van Technorati-baas David Sifry. Het was alweer een jaar geleden, maar nu staat er dan weer een ‘State’ op de Technorati-site.

Minder kwantitatief

De insteek is een stuk minder kwantitatief, maar niet minder interessant dan voorheen. Technorati heeft voor deze keer 133 miljoen weblogs wereldwijd geïndexeerd. Dat is een enorme groei sinds vorig jaar, toen men 70 miljoen weblogs telde. Het aantal van 133 miljoen geeft een vertekend beeld, omdat slechts 7,4 miljoen ervan in de afgelopen 120 dagen (en 1,5 miljoen in de afgelopen week) zijn bijgehouden.

Feiten

Nog enkele feiten op een rij:
* De grens tussen zakelijk en privé is in de blogosfeer vaag: persoonlijke weblogs zijn even populair als zakelijke weblogs, overigens met veel overlap.
* Vaak worden weblogs geassocieerd met gossip en niet-gecheckte verhalen. Qua populariteit scoren deze weblogs echter niet hoog bij de ondervraagden.
* Vrouwen houden meer van ‘conversational blogging’ (dagboekbloggen) terwijl mannen eerder een expertblog starten. Hoe jonger de weblogger, hoe groter de kans dat hij/zij persoonlijke details vermeldt.
* Twintig procent verdient geld met bloggen en 42 procent hoopt dit in de toekomst te gaan doen.

Dit artikel verscheen eerder op InFeite.nl

Reageren via Facebook

Reacties