TU Delft maakt de meeste kennis te gelde /reageer

TU Delft maakt de meeste kennis te gelde

De Technische Universiteit Delft blijkt het beste in staat om de op de campus vergaarde kennis om te zetten in ondernemerschap. Dat blijkt uit de Valorisatieranking top-10 van 2011.

Het verzilveren van kennis - of valorisatie - kan in drie categorieën worden ingedeeld; ondernemerschap, samenwerking en communicatie. Het is voor universiteiten een uitdaging om zoveel mogelijk kennis te verzilveren. Om in kaart te brengen in welke mate, en op welke manier er kennis verzilverd wordt, is er een ranking samengesteld in opdracht van onderzoeksbureau ScienceWorks.

Communicatie

De Universiteit van Tilburg scoorde vorig jaar het beste wat betreft de communicatie. In deze subgroep werd gekeken naar de mate waarin de universiteit haar kennis uitdraagt in het publieke debat, door middel van het aantal vermeldingen in landelijke dagbladen en het aantal optredens in radio en televisie.

De Technische Universiteit Eindhoven blinkt uit in samenwerking met bedrijfsleven, maatschappelijke instellingen en de overheid. Hierbij werd onder meer gekeken naar de inkomsten uit werk in opdracht van derden, zoals contractonderzoek en contractonderwijs, de participatie in de maatschappelijke en technologische topinstituten, participatie in SKE consortia, het aantal gehonoreerde STW onderzoeken en gezamenlijke publicaties met het bedrijfsleven.

Ondernemerschap

De Technische Universiteit Delft weet het meeste kennis te verzilveren op het gebied van ondernemerschap. Er werd gekeken naar welke universiteit ondernemerschap het best stimuleert en faciliteert. Daarvoor werden de universiteiten beoordeeld op de aanwezigheid van opleidingen in ondernemerschap voor studenten en medewerkers, de aanwezigheid van faciliteiten ter bevordering van ondernemerschap zoals een incubator, pre‐seed capital en een ondernemerschapsprijs en het aantal octrooien dat door een universiteit is aangevraagd.

Valorisatieranking top-10 2011:

1. TU Delft
2. Universiteit van Amsterdam
3. Wageningen University
4. Erasmus Universiteit Rotterdam
5. Tilburg University
6. Universiteit Twente
7. Universiteit Utrecht
8. Technische Universiteit Eindhoven
9. Radboud Universiteit Nijmegen
10. Rijksuniversiteit Groningen

Ook interessant:

De vijftig meest innovatieve studentbedrijven
Johan Cruijff is een innovatiemanager
Innovatie in de cultuursector: Corpus doet het zo

Reageren via Facebook

Reacties

Over Kees Kelder

Kees Kelder is fysiotherapeut. Daarnaast studeert hij rehabilitation sciences. Hij is met name geïnteresseerd in alles wat met sport en beweging te maken heeft.