Nieuws/ TU ontwerpt drijvend paviljoen voor WorldExpo /reageer

door: Ewald Smits
over: marketing
op: 3 juli 2007

Het Deltasync-team van de TU Delft en de gemeente Rotterdam presenteerden gister in Shanghai het ontwerp van een drijvend paviljoen voor de World Expo 2010. Het team laat zien hoe hun visie op een drijvende stad is toegepast op de situatie in Shanghai.

Innovatiekracht

Het bouwen van een drijvend paviljoen is volgens de partijen een interessant project om de innovatiekracht van Nederland op het gebied van water en deltatechnologie te demonstreren. In een drijvend paviljoen kunnen ook andere duurzame technologieën worden toegepast zoals lokale drinkwaterzuivering en duurzame energievoorziening.

Klimaatrobuust

Deltasync is een multidisciplinair ontwerp- en onderzoeksteam verbonden aan de TU Delft. Het team ontwikkelt duurzame, ‘klimaatrobuuste’ concepten voor verstedelijking. Vorig jaar won het team de Deltacompetitie met hun ontwerp voor een drijvende stad in het IJmeer.
Deltasync heeft het drijvende paviljoen voor de expo ontworpen als opstapje naar een complete drijvende stad in Shanghai. Op dit moment loopt er al een tentoonstelling over het ontwerp in de Shanghai Sculpture Space.

Reageren via Facebook

Reacties