Reacties/ Uitwisselen kennis helpt Katwijkse ziekte; deel III printlink


marianne ketting (29 december 2008, 09:04)

Dag Saskia,

Zou je mij jouw mailadres kunnen sturen
Dank je

Marianne Ketting
www.thehealthagency.com

jan fens (26 mei 2012, 10:22)

Goede morgen Saskia,

Ik heb afgelopen woensdag te horen gekregen dat ik lijd aan de
"katwijkse ziekte". Voor mij aan de ene kant onverwachts omdat
ik voor zover ik weet helemaal geen familiebanden heb in katwijk/scheveningen. Wel zit hersenbloedingen in de familie, mijn moeder en opa zijn er op respectievelijk 51 en 60 jarige leeftijd aan overleden
Is er overigens een bijgewerkte stamboom ergens voorhanden?

Ik heb me indmiddeld wel goed ingelezen over de ziekte en wil niet bij de pakken neerzitten. Het valt mij op dat er wereldwijd veel gezocht wordt naar medicijnen tegen amyloid, maar dat er weinig bekend is over de laatste ontwikkelingen. Ook heb ik via de HCHWA-D.Nl site (wat een afkorting overigens!) weinig gelezen over de laatste ontwikkelingen. Ik weet overigens dat er in oktober in LUMC een groot symposium georganiseerd is waar alle top artsen in de Amyloid materie aanwezig zijn. Is dit overigens bij jou bekend?

Verder will ik me gaan verdieping in de alternatieve geneeswijze, gebaseerd op voeding (o.a. curcuma), yoga en meditaie. Ik zal daarvoor in de loop van het jaar naar India reizen. Is daar bij jou overigens iets van bekend?

M.vr.gr.

Jan Fens
tel. 06-21.515286

Jan de Vreugd (19 mei 2014, 13:27)

Goedemorgen Saskia,

Ik heb afgelopen maandag 12 mei 2014 ook te horen gekregen dat ik, na een hersenbloeding (gelukkig geen uitvalverschijnselen), een van de lotgenoten ben van de Katwijkse Ziekte. Ik had mij niet laten testen na een TIA , vorig jaar augustus, maar nu wel, omdat ik het toch vreemd vond dat nog geen 9 maanden later een kleine bloeding plaatsvond. De neuroloog vertelde mij op mijn vraag of dit een van de gevolgen zou kunnen zijn van de Katwijkse Ziekte, dat dit 90 % zeker was naar aanleiding van de MRI van mijn hersens, gezien zijn ervaring met eerdere patienten.

Ik probeer dit emotioneel snel te verwerken en ben erg benieuwd hoe ik mijn leven aan moet gaan passen. Ik heb mijn nu al ten doel gesteld om als lid van de vereniging HCWA D mij in te willen zetten op allerlei gebied wellicht fondsenwerving?) waar nodig. Graag zou ik een keer daarover willen praten in een persoonlijk gesprek met een van de bestuursleden, waaronder mijn nicht Jannie de Vreugd, welke voorzitster is van de vereniging.
Graag verneem ik een en ander. tel 06-18091755 of via mail.
M vr gr.
Jan de Vreugd, Parklaan 62, 2225 ST Katwijk

Doecilia (14 juli 2014, 13:36)

Zoek eens op het net naar artikelen over kokosolie! Op Youtube staat er een hoop te lezen over dit fenomeen! Kokosolie en alzheimer bijvoorbeeld en nog veel meer artikelen...

Peter van Griensven (6 augustus 2018, 10:05)

Hoi Saskia,

Ik weet sinds een aantal maanden dat ik deze aandoening heb. Ik zoek meer info, literatuur hierover. Als je deze wil sturen graag.

Peter

Reageer zelf!

Reactieformulier

Help?
In de reacties kun je zgn. BBcode gebruiken. Dit gaat als volgt:
[b]dikgedrukt[/b] wordt: vetgedrukt
[i]schuingedrukt[/i] wordt: schuingedrukt
[quote]quote[/quote] wordt:
quote
[url=http://www.sync.nl/]link[/url] wordt: link
[img]http://www.anderewebsite.nl/plaatje.jpg[/img] wordt: jouw plaatje