Universiteit Wuppertal zoekt beelden Love Parade /1 reactie

Universiteit Wuppertal zoekt beelden Love Parade

Onderzoekers van de universiteit van Wuppertal vragen bezoekers van de Love Parade om hun foto- en videomateriaal te uploaden. Hiervoor is een speciale website gecreëerd. In het onderzoeksproject “Analyse der Loveparade 2010″ wil de universiteit modellen ontwerpen om mensenmassa’s in goede banen te leiden.

De onderzoekers gaan een gedetailleerde analyse maken van de bezoekersstromen op en van en naar het Love Parade terrein in Duisburg. Op basis hiervan moeten modellen worden ontwikkeld om toekomstige catastrofes te voorkomen. Met de ontwikkelde modellen kunnen toekomstige evenementen beter en veiliger gepland worden.

De onderzoekers roepen bezoekers van de Love Parade op om de komende maanden beeldmateriaal dat ze hebben te uploaden.


Love Parade drama

Op 24 juli 2010 ontaarde de Love Parade in Duisburg in een drama toen honderden bezoekers van het dancefestival bij de ingang van het feestterrein in de verdrukking kwamen. In het gedrang vielen 19 doden en 509 gewonden. Twee slachtoffers overleden later in het ziekenhuis aan hun verwondingen, waarmee het dodental op 21 kwam.

Reageren via Facebook

Over Redactie Sync

Sync.nl publiceert artikelen en nieuwsberichten over de toenemende invloed van wetenschap en technologie op de business. Ideeën voor artikelen? Meeschrijven? Laat het ons weten via redactie@sync.nl.