Veel belangstelling voor techno-eiland in Stille Oceaan /reageer

Veel belangstelling voor techno-eiland in Stille Oceaan

Honderden internationale technologiebedrijven hebben interesse getoond in de drijvende incubator Blueseed, die volgend jaar in de Stille Oceaan van start zal gaan.

Peter Thiel, oprichter en voormalig ceo van PayPal, is een van de grote geldschieters. Blueseed moet een statenloze maatschappij voor jonge entrepreneurs creëren.

Project heeft piratenkarakter

Als het schip in de Stille Oceaan drijft, heeft geen enkele overheid iets over de werkzaamheden daar te zeggen. Technisch gezien maakt het schip geen deel uit van enig bestaand land en daarom is er geen visum nodig om toegang te krijgen. Zo heeft het project een piratenkarakter. Maar wel een luxe piratenboot, met alle faciliteiten en luxe van een moderne stad. Je kunt er onder meer werk- en leefruimtes, sportcentra en tuinen vinden.

Blueseed moet een volledig uitgeruste commerciële technologie-incubator zijn, waar internationale ondernemers kunnen leven en werken in de onmiddellijke nabijheid van Silicon Valley. Het visum-vrije en startup-vriendelijke concept is eind vorig jaar voor het eerst in de publiciteit gebracht. Entrepreneurs en nieuwe start-ups kunnen nu al registreren voor een plaats op het schip. Als hun applicatie wordt goedgekeurd kunnen ze er tegen betaling van 1.600 dollar (1250 euro) per maand leven en werken.

Volgens Blueseed hebben er al 675 individuen uit 50 verschillende landen interesse getoond om aan boord van het schip te gaan.

Bekijk de video voor meer info: Blueseed, The Googleplex of the Sea:

Ook interessant:

Nederlanders kunnen (nog) niet pitchen
Dit zijn de grootste innovators van Nederland
‘Elk jaar een nieuwe smartphone vraagt om supersnelle innovatie’

Reageren via Facebook

Reacties

Over Redactie Techbusiness

Techbusiness.nl belicht de businesskansen van technologie voor ondernemers en managers.