Nieuws/ Veel onverschilligheid over online identiteit /reageer

door: Anne van Leeuwen
over: internet, regelgeving, privacy, consumenten
op: 24 april 2008

Wie zichzelf of anderen wel eens googelt weet dat er veel persoonlijke informatie op internet te vinden is. Toch lijkt de Nederlander zich daar nog steeds niet echt van bewust te zijn.

Foto’s

Terwijl tweederde er moeite mee heeft dat iedereen persoonlijke informatie op het internet zet, halen twee op de vijf Nederlanders de schouders op over hun online identiteit. Ook gaan we vrolijk door met het plaatsen van foto’s, filmpjes en verhaaltjes. Dit meldt Ruigrok Netpanel na onderzoek.

Sociale netwerksites

Zes op de tien Nederlanders hebben inmiddels een profiel op een of meerdere sociale netwerksites. Om de eigen online identiteit na te trekken zoekt 27 procent van de internetters zichzelf wel eens op door middel van Google. Ook vrienden (27 procent) en familie (25 procent) worden gecontroleerd.

Reacties

Van de ondervraagden plaatst 76 procent foto’s, 75 procent geeft cijfers of commentaar op producten en diensten, 58 procent plaatst reacties op discussiefora, 42 procent reageert op weblogs en 35 procent zet eigen filmpjes op internet.

Ruim de helft van de Nederlanders is zich bewust van de online identiteit die ze op deze manier creëren, maar een groot deel is zich daar veel minder van bewust. Een derde van de Nederlanders zegt er onverschillig tegenover te staan.

Reageren via Facebook

Reacties