Nieuws/ Verkoop Zune zit ondanks eerdere berichtgeving toch onder de 1 miljoen /reageer

door: Marjon Vinck
over: gadgets, media, strategie
op: 29 mei 2007

Waar Tweakers gisteren nog berichtte dat Microsoft’s Zune zo’n miljoen keer over de toonbank is gegaan, weet Business 2.0 te melden dat dit helemaal niet het geval is.

Tweakers baseerde zich op enkele uitlatingen van de directeur ‘Entertainment and Devices Division’ Robbie Bach in de San Francisco Chronicle, wat vervolgens rondging als een lopend vuurtje over de verschillende media.

Uit de podcast die gepubliceerd is bij het artikel, blijkt echter dat de krant hem volkomen verkeerd geciteerd heeft. In het gepubliceerde interview zou Bach namelijk gezegd hebben dat Microsoft na negen maanden al 1 miljoen Zunes zou hebben verkocht, terwijl deze pas sinds november 2006 in de handel is: een krappe zes maanden dus. In de podcast is bovendien te horen dat Bach het slechts heeft over een verwachting aan het einde van het boekjaar (juni 2007).

Men zou kunnen zeggen dat het hier gaat om een gewone redactionele fout in het citeren, maar wel eentje die ruimschoots is overgenomen door de verschillende internationale media, waaronder dus Tweakers. Microsoft presteert met de Zune dus nog niet boven verwachting, maar heeft nog slechts een maand om te presteren volgens verwachting. Tussen die twee zit een hoop verschil.

Reageren via Facebook

Reacties