Reacties/ 'Verminderde activiteit' hersenen bij pedofielen

door: Marjon Vinck
over: biologie, geneeskunde, gezondheid, psychologie, medisch
op: 24 september 2007

Engelse wetenschappers van Yale University hebben ontdekt dat de hersenen van pedofielen daadwerkelijk anders werken dan die van mensen met een 'normale' seksuele voorkeur. Volgens de wetenschapper...

Wilco (4 februari 2008, 09:44)

Dus, als ik dit artikel plus inhoud geloven mag komt het er duidelijk op neer dat pedofilie een ziekte is die te bestrijden valt?
Dit namelijk omdat pedofielen altijd ten zeerste ontkennen dat pedofilie een ziekte is maar een geaardheid zoals o.a. homofilie.
Wat trouwens èèn van de vele typische kenmerken is die pedofielen zich eigen maken, het ontkennen en verdraaien van bepaalde aspecten ten gunste van zichzelf.
Homofilie is echter mijn inziens niet iets wat direct gevaar op leverd voor de omgeving dit tot tegenstelling van pedofielen/seksuelen betreffend kindermisbruik met vele traumatische ervaringen tot gevolg wat trouwens meer en meer via de media aan het licht gebracht word de laatste tijd.
Pedofilie behandelen als zijnde schizofrenie vind ik zelf dan ook een goede en interessante optie/theorie.
Zal graag indien mogelijk meer willen weten op dit gebied met eventuele vooruitgangen die al zijn geboekt hier omtrent.

Met vriendelijke groet,

Wilco

Marjon Vinck (6 februari 2008, 13:44)

Dat pedofilie een échte ziekte is, zou ikzelf (persoonlijk) niet zo snel durven te concluderen, maar als je het onderzoek waarop het artikel is gebaseerd gelooft, lijkt het er wel op. Of het dan te genezen is, valt te bezien. Wel kan het behandeld worden, zodat de pedofiel zijn (of haar) driften onder controle kan houden en geen schade meer kan berokkenen. Dat is ook meer de opzet van de onderzoekers, dat ze nu een handvat hebben om een behandeling te ontwikkelen.

Over verdere ontwikkelingen op dit gebied heb ik (helaas) weinig meer vernomen, maar ik kan je op dat punt aanraden sites als ScienceDaily te volgen omdat zij vaak een goede verzameling bieden van het wetenschappelijke nieuws op dergelijke gebieden.

Gerrit van Leeuwen (13 september 2010, 11:28)

@Wilco
"Wat trouwens èèn van de vele typische kenmerken is die pedofielen zich eigen maken, het ontkennen en verdraaien van bepaalde aspecten ten gunste van zichzelf."
Wat mij opvalt is dat dit een "typische neiging" is van bijna iedereen om mij heen, inclusief mezelf. Volgens jou dus allemaal pedofielen ... ?

Reageer zelf!

Reactieformulier

Help?
In de reacties kun je zgn. BBcode gebruiken. Dit gaat als volgt:
[b]dikgedrukt[/b] wordt: vetgedrukt
[i]schuingedrukt[/i] wordt: schuingedrukt
[quote]quote[/quote] wordt:
quote
[url=http://www.sync.nl/]link[/url] wordt: link
[img]http://www.anderewebsite.nl/plaatje.jpg[/img] wordt: jouw plaatje