Reacties/ Verovert biobrandstof E85 nu Europa? printlink


P. de Wit (8 september 2008, 13:38)

Is dit vooruitgang?
In een wereld waar voedingsprijzen voortdurend stijgen besluit een overheid om het gebruik van brandstoffen die grotendeels gewonnen worden uit mais te gaan stimuleren. En dat alles gebaseerd op een inmiddels op losse schroeven staande theorie (bronnen: http://sync.nl/een-andere-wetenschappelijke-blik-op-klimaatveranderingen/ en http://nl.wikipedia.org/wiki/E85).

Ben ik de enige die zich de wenkbrauwen doet fronsen bij het lezen van dit artikel?

Robert Klep (8 september 2008, 22:59)

In de laatste paragraaf staat het volgende: "Ook is bio-ethanol in Frankrijk op dit moment minder in trek omdat Frankrijk nog in een overgangsfase zit na de niet meer gewenste bio-ethanol van de eerste generatie. Deze werd grotendeels geproduceerd met grondstoffen uit de voedselketen, zoals maïs."

Daaruit maak ik op dat het hier vooral gaat om de tweede generatie bio-ethanol, gewonnen uit restproducten zoals stro, houtsnippers of zaagsel.

Gerard Ringenaldus (9 september 2008, 11:40)

Ook toen er nog geen bio-ethanol bestond, was er veel honger in de wereld. 50 jaar lang heb ik daarover zielige filmpjes gezien. In de laatste 30 jaar jaar zijn de landbouwgronden in Nederland met ca. 8% verminderd, voornamelijk om de overproductie tegen te gaan. In dezelfde periode werden miljoenen tonnen groenten en fruit "doorgedraaid, vernietigd dus! Er werd geen hectaartje benut voor de arme landen. Dus waarom nu zo'n heisa!

Nu verminderen de landbouw ronden met ca. 4% per jaar. Een deel daarvan gaat terug naar de natuur of wordt in de toekomst als waterbuffer gebruikt.

Zaken zoals deze dienen n.m.m. in in breder perspectief gezien te worden.

De EU heeft strengere richtlijnen opgesteld voor de samenstelling van biobrandstoffen, maar o.a. USA en Zuid Amerikaanse landen doen maar.

Tom Vooges (16 september 2008, 13:52)

Ik zet mijn geld toch in op de algenbrandstof. Handig, ieder zo'n tonnetje in de tuin waar je van alles in mag werpen en diesel af kan tappen voor je auto. Ook makkelijk t.a.v. afvalprobleem.

Dick Bont (21 januari 2010, 15:02)

Overheid houdt doorbraak ethanol tegen !

Ben sinds de jaren tachtig bezig met het maken van biobrandstof ethanol. Na een artikel in het lokale sufferdje heb ik alle overheid diensten op bezoek gehad en zij verboden mij om dat nog langer te doen om dat ik volgens hun illegaal bezig was. Ben er toen maar mee gestopt. In 2006 ben ik weer gestart omdat dat volgens de berichten de overheid het gebruik van biobrandstoffen wilde stimuleren. Door de toen hoge benzine prijs leek dat ook een goed idee. Maar de overheid houdt bewust nu al jaren de door braak van bio brandstoffen tegen door 70% belasting te heffen op biobrandstof. Wat je nu ziet is dat mensen kiezen voor goedkopere vervuilende brandstof. Daar komt nog bij dat al deze
Bedrijven en bedrijfjes zo als ik geen omzet meer hebben omdat de belastingen er op veel te hoog zijn gaat er niemand aan de pomp 35 cent per liter meer betalen voor bijvoorbeeld E85 Ethanol. En dan moet je auto ook nog aan laten passen voor ongeveer 500 Euro. Dat het kan is zeker dan hoef je alleen maar naar Zweden te kijken hoe die dat aanpakken. Het kan ook op de volgende manier eerste jaar geen belasting dan de komende vier met een staffel er weer op maar wel zorgen dat je onder de benzine prijs blijf. Met de twee generatie biobrandstoffen die niet uit de voedsel keten komen heb je echt een goed product in handen tegen de klimaat verandering !
Voel me na al die jaren ploeteren om het van de grond te krijgen in Nederland net Don Quichote. En zo voelen zich alle mensen {ondernemers} volgens mij in deze kleine industrie die nu de nek om wordt gedraaid .

PS het artikel uit 1981 staat op de site www.greenfuelsystems.nl bij nieuws onder aan de pagina.

Dick Bont

Vestdijklaan 17 Tel: +31 72 5717935
1703 SK Mob: +31 647855632
Heerhugowaard
The Netherlands Email:
Internet: greenfuelsystems
greenfuelsystems

Reageer zelf!

Reactieformulier

Help?
In de reacties kun je zgn. BBcode gebruiken. Dit gaat als volgt:
[b]dikgedrukt[/b] wordt: vetgedrukt
[i]schuingedrukt[/i] wordt: schuingedrukt
[quote]quote[/quote] wordt:
quote
[url=http://www.sync.nl/]link[/url] wordt: link
[img]http://www.anderewebsite.nl/plaatje.jpg[/img] wordt: jouw plaatje