Nieuws/ Vierdaagse wandelaar met overgewicht valt eerder uit /3 reacties

door: Radboud Universiteit
over: gezondheid
op: 24 juli 2009

Wandelaars met overgewicht lopen niet alleen een groter risico op uitdroging en flauwvallen, zwaarlijvige wandelaars vallen ook eerder uit. Dat concludeert het onderzoeksteam van inspanningsfysioloog Maria Hopman van het UMC St Radboud.

Fitness versus Fatness

Uitvallers

Het onderzoeksteam richtte zich tijdens de 93ste Vierdaagse op het effect van lichamelijke inspanning door mensen met overgewicht, ofwel Fitness versus Fatness. Hopman en haar team volgden 100 deelnemers, waarvan er 50 kampen met overgewicht en 50 een normaal gewicht hebben. Van deze 100 deelnemers vielen er zes uit, vijf van hen kampten met overgewicht. De uitvaller zonder overgewicht liep dit jaar voor het eerst mee.

Bij alle deelnemers aan het onderzoek werd onder meer de temperatuur en vochtbalans gemeten. Nieuw dit jaar was dat de 100 deelnemers ook met een draagbaar toilet liepen. De ervaringen met dit toilet zijn zeer positief bevonden, zowel door de mannen als vrouwen. Het toilet zou volgend jaar dus ingezet kunnen worden als uitbreiding van de toiletteermogelijkheden.

Reageren via Facebook