Reacties/ Vierdaagse wandelaar met overgewicht valt eerder uit

door: Radboud Universiteit
over: gezondheid
op: 24 juli 2009

Wandelaars met overgewicht lopen niet alleen een groter risico op uitdroging en flauwvallen, zwaarlijvige wandelaars vallen ook eerder uit. Dat concludeert het onderzoeksteam van inspanningsfysiolo...

Monique Bijl- van der Linden (25 juli 2009, 12:14)

Wandelaars met overgewicht vallen eerder uit tijdens de 93ste Vierdaagse van Nijmegen. Dit heeft het onderzoeksteam van Raboud Universiteit ervaren.
Een onderzoek wat nu afgerond is, en dit zijn geen meningen maar feiten!
Hier kunnen we met onze samenleving niet meer omheen. Mensen met overgewicht hebben vaker problemen. Ze hebben een groter risico op uitdroging en flauwvallen, en ze zwaarlijvige wandelaars vallen ook eerder uit.
Tegenwoordig is er een nieuw medicijn ontwikkeld om dikke mensen af te laten vallen. Maar er is al vele jaren een natuurlijk voedingssupplement van hoogwaardige kwaliteit die ervoor zorgt dat mensen die te dik zijn, meer gaan bewegen en het product dagelijks gaan eten afvallen. Waar kiest U als zwaarlijvige wandelaar voor? Het is natuurlijk helemaal niet prettig als U veel overgewicht heeft. Zorg daarom ook voor een geestelijke en lichamelijke balans. Door middel van gezonde voeding kan U zelf veel voor Uw lichaam beteken. Uw gezondheid valt of staat mede door gezonde voeding. In ons dagelijks voedsel zit niet meer de vitaminen en mineralen van twintig jaar geleden. Daarom zien we steeds meer mensen met overgewicht, hart-en vaatziekten, suikerziekte, noem maar op! Willen we volgend jaar weer de Nijmegeese Vierdaagse lopen, zorg dan heel het jaar preventief goed voor U zelf.
"Laat Uw medicijn Uw voedsel zijn,
Laat Uw voedsel Uw medicijn zijn!"
Ik wens alle mensen heel veel succes bij hun keuze om een gezonder lichaam te krijgen. Zorg voor balans in Uw leven, zowel met lichaam als met Uw geest!

Zorg voor een kloppend zelfbeeld, Maak gebruik van hulpmiddelen die U aangereikt krijgt, En leef met waarden en normen.

Als we met elkaar de tijd en moeite nemen, aan het besteden van het zoeken naar de zin van gezond leven, zal dat zeker in de toekomst zijn vruchten afwerpen. Maar ten einde die vruchten te kunnen plukken, kunnen we beter maar beginnen met onze zoektocht naar de zin van gezond leven wanneer alles met Uw gezondheid nog goed gaat!

Zorg dat Uw gezondheid in de beste handen zijn, ......Uw eigen handen!

Feiten daar kunnen we niet omheen!
Met gezonde voeding daar kunnen we mee thuis komen!
Liefs Monique Bijl-van der Linden

Nico (27 juli 2009, 17:29)

En wat weten we nu, eigenlijk nog niks. In ieder geval te weinig om vast te lunnen stellen of overgewicht werkelijk de oorzaak is van het uitvallen tijdens de vierdaagse, de precieze reden lees ik hier namelijk niet.
Evenmin lees ik wat er nu precies met overgewicht wordt bedoeld, zijn het in dit geval mensen met een paar pondjes teveel of zijn het mensen die eigenlijk 50 kg of meer kwijt moeten. Evenmin staat er bij op welke manier deze 100 personen zich hebben voorbereid.

Al met al een beetje gemakkelijk om op deze manier sociaal gewenste resultaten te publiceren. zelfs al liggen de resultaten in de lijn der verwachtingen dan nog dien je wel een verantwoord onderzoek te doen. en dat laatste kan ik niet opmaken bij dit bericht omdat het veel te summier is.

Ton Postmes, oud jeugdarts (28 juli 2009, 01:56)

Monique zegt: Eet verstandig en zoek naar wat het leven zinvol maakt. Vooral dat laatste wil ik graag onderstrepen en aanvullen. (Het helpt als preventie van vetzucht, maar is op zich veel belangrijker.)
Wat maakt het leven zinvol? Dat is o.a. de wereld verkennen en ontdekken wat er mooi is, en anderen daarbij helpen. Doe wat nodig is.
Zorg dat je er plezier in hebt... door het met anderen samen te doen. In optimale samenwerking.
En ons lichaam past zich dan aan de gestelde eisen aan. Dat is dan plezier in actie.
Daar hoort doorgaans geen dikke speklaag bij. Die verdwijnt dus kalmaan.

Merkwaardig is dat er bij al het gepraat over vetzucht zo weinig gezegd en nagedacht wordt over het wonderlijke verschijnsel dat een levend wezen zich aanpast. En al helemaal weinig over de vraag of vetzucht niet een aanpassing kan zijn aan gestelde eisen.
Ik denk : Als het koud is, is een speklaag nuttig. In een kille wereld heb je het koud en reageert onze huid navenant. Als je dik bent en je geminacht voelt heb je een olifantshuid nodig.
Ik denk dat het een enorm verschil maakt of ons werk en onze levensinstelling opschieten eist of niet. Of we daarom van ons lichaam snelheid vergen of niet. Daarom werden veel mensen tijdens de oorlog mager, en hadden er weinig last van diabetes.
Misschien verklaart dit aspect van vetzucht en vermagering waarom wekaminen en sigaretten vermagerend werken. Ik heb dat - als arts - nooit begrepen. Maar nu meen ik het te begrijpen. Die stoffen jagen ons op. Vervolgens stuurt onze mysterieuze lichaamsbouw-regeling het overbodig spek weg.

Reageer zelf!

Reactieformulier

Help?
In de reacties kun je zgn. BBcode gebruiken. Dit gaat als volgt:
[b]dikgedrukt[/b] wordt: vetgedrukt
[i]schuingedrukt[/i] wordt: schuingedrukt
[quote]quote[/quote] wordt:
quote
[url=http://www.sync.nl/]link[/url] wordt: link
[img]http://www.anderewebsite.nl/plaatje.jpg[/img] wordt: jouw plaatje