Viisi Hypotheken haalt 891.977 euro op met crowdfunding /reageer

Viisi Hypotheken haalt 891.977 euro op met crowdfunding

In de afgelopen twee maanden hebben meer dan 260 investeerders 891.977 euro gestoken in Viisi Hypotheken. Ruim 300.000 euro hiervan is afkomstig van eigen medewerkers, vrienden en familie. Met de opbrengsten van de crowdfundingcampagne gaat de hypotheekadviesketen het aankomende jaar 25 nieuwe medewerkers aannemen en opleiden.

“Het is ons doel om de financiële sector radicaal transparant te maken, met andere woorden: Waar komt het geld vandaan en waar gaat het naartoe”, zegt Hergen Dutrieux van Viisi Hypotheken. “De keuze voor crowdfunding was daarom een logische. Natuurlijk hebben we ook een banklening, maar bij crowdfunding weet je precies waar het geld vandaan komt; van onze eigen medewerkers en - tevreden - klanten.

Bijzonder

Dankzij de grote belangstelling onder investeerders en eigen medewerkers heeft Viisi uiteindelijk 178 procent van het eigenlijke streefbedrag (500.000 euro) opgehaald. Volgens Mark Laagewaard, Managing Director en oprichter van crowdfundingplatform CrowdAboutNow is dit voornamelijk te danken aan de bijzondere aard van de campagne. Laagewaard: “In de financiële sector is het niet gebruikelijk om open te zijn over een financiële behoefte, laat staan dat je klanten en fans actief betrekt bij de financiering van je groeiplannen. Voor crowdfundingbegrippen heeft Viisi een fors bedrag opgehaald. Dit is met name bijzonder als je nagaat dat een derde van het bedrag afkomstig is van medewerkers en nauwe relaties en er geen bijzonder hoge rente of zekerheden worden geboden. Ik durf daarom te stellen dat de meeste investeerders zijn ingestapt omdat ze in het verhaal van Viisi geloven- en niet alleen vanwege het rendement.”

Volgende stap

Viisi biedt op dit moment werk aan 51 ‘Viisionairs’. Met de 25 nieuwe medewerkers hoopt de hypotheekadviesketen in 2022 haar adviescapaciteit te verdubbelen van één naar twee miljard euro. Dutrieux: “We zullen komend jaar veel tijd besteden aan het werven en onboarden van alle nieuwe mensen. De kwaliteit van onze dienstverlening staat daarbij voorop. Ook gaan we aan de slag met onze belofte richting de investeerders. Zo zal er een ‘’Viisi bos'’ worden aangeplant en wanneer het weer mogelijk is, willen we onze investeerders graag ontmoeten tijdens live events.”

Reageren via Facebook

Reacties

Over Redactie Sync

Sync.nl publiceert artikelen en nieuwsberichten over de toenemende invloed van wetenschap en technologie op de business. Ideeën voor artikelen? Meeschrijven? Laat het ons weten via redactie@sync.nl.