Vijf Britse fintech-startups winnen samenwerking met multinationals /reageer

Vijf Britse fintech-startups winnen samenwerking met multinationals
  • door: Redactie Sync
    over: mobiel, e-commerce
    op: 24 juni 2015
  • Multinationals zoals RBS, Lloyds en American Express hebben hun oog laten vallen op vijf tech-startups om mee samen te werken

  • De winnende startups mogen daarnaast een fonds van 175.000 pond verdelen. Dat meldt de Britse nieuwswebsite Cityam.com

De Britse nieuwswebsite Cityam.com meldt dat het gaat om uiteenlopende startups: Swave, een spaarrekening-app; Tento, een bedrijf voor het beveiligen van paswoorden; Bubbal, een real-time salesplatform voor lokale bedrijven; Squirrel, een dienst voor persoonlijk financieel management; Mentat, dat een technologie heeft bedacht om het witwassen van geld op te sporen. IC Tomorrow, organisator van de competitie, zocht startups die nieuwe technologieën creëren die in staat zijn om de financiële industrie te ontwrichten.

Enerverende sector
Matt Sansam van IC Tomorrow licht de competitie toe: “Fintech is op dit moment een van de meest enerverende sectoren in het Verenigd Koninkrijk. Afgelopen jaar droeg het naar schatting voor 20 miljard pond bij aan onze economie. We stimuleren de groei zodat het Verenigd Koninkrijk een leidende rol blijft spelen.” Volgens SanSam zijn de startups die aan de competitie meededen van hoog niveau. Het doel van de competitie is om relaties te laten ontstaan tussen digitale communities en de grootste spelers in de industrie.

Reageren via Facebook

Reacties

Over Redactie Sync

Sync.nl publiceert artikelen en nieuwsberichten over de toenemende invloed van wetenschap en technologie op de business. Ideeën voor artikelen? Meeschrijven? Laat het ons weten via redactie@sync.nl.