Nieuws/ Volgend jaar geen papieren vliegtickets meer /reageer

door: Xenia Bakker
over: internet, economie, mobiliteit, consumenten, businesstrends, computer
op: 27 augustus 2007

De internationale vliegfederatie IATA heeft zijn laatste bestelling geplaatst voor papieren vliegtickets. Vanaf 1 juni 2008 is het vliegverkeer alleen nog via elektronische tickets mogelijk.

De directeur van de IATA, Giovanni Bisignani, zei: “Over 278 dagen zal het papieren ticket een collector’s item zijn.”
Door deze overstap zullen kosten voor tickets met 9 dollar per persoon goedkoper worden en worden per jaar 50.000 volwassen bomen gespaard.
Bisignani zei trouwens niet dat de 9 dollar besparing wordt doorberekend aan de klant.

De IATA, de International Air Transport Association, zetelt in Geneve en vertegenwoordigd meer dan 240 vliegmaatschappijen die gezamelijk 94 procent van alle internationale vluchten uitvoeren.
Vliegmaatschappijen die niet zijn aangesloten bij de IATA, prijsvechters zoals Ryanair en Easyjet, gebruiken al non-papieren tickets.

Drie jaar geleden is de IATA begonnen met zijn leden over te halen ook ‘e-tickets’ te gaan gebruiken. Reeds 84% van de reizigers van maatschappijen die aangesloten zijn bij de IATA maken daar nu gebruik van.
China, één van de globale groeimarkten en gastland van de Olympische Spelen volgend jaar, zal al aan het eind van het jaar compleet overgestapt zijn op e-tickets. Als eerste land ter wereld.

Reageren via Facebook

Reacties