Voor 100 dollar een succesvol bedrijf /reageer

Voor 100 dollar een succesvol bedrijf

Kun je zonder noemenswaardige investering een bedrijf oprichten waar je goed geld aan verdient? Ja. En Chris Guillebeau ontdekte hoe, door 1.500 ondernemers te interviewen.

Chris Guillebeau komt in april met het boek The $100 Startup waarin hij het succes van jonge bedrijfjes met weinig geld, maar veel passie uit te doeken doet.

Guillebeau sprak de afgelopen tijd met meer dan 1.500 ondernemers die minstens 50.000 dollar verdienden en schreef op basis hiervan zo’n vijftig case studies. Elke ondernemer moest inkomsten genereren met competenties die gemakkelijk voor anderen te leren zijn. Oftewel, niet die enige persoon die weet hoe de algoritmes werken waarmee de risico’s van Amerikaanse hypotheekobligaties worden ingeperkt, maar iets wat dus voor normale mensen zoals jij en ik te leren is.

Veel van hen zagen zichzelf oorspronkelijk niet als ondernemer of hadden zelfs niet eens de intentie om een bedrijf te starten. Toch wisten zij met weinig middelen een mooie onderneming op te zetten.

Guillebeau zag dat de onderzochte ondernemingen drie zaken gemeen hebben:

1. Elke ondernemer wist zijn passie te combineren met iets waar mensen bereid zijn om voor te betalen. (Passie en Nut)

2. Elk bedrijf gaf wat de mensen echt willen (en niet wat mensen ZEGGEN dat ze willen).

3. Elk bedrijf leverde producten die in hun kern erop gericht zijn om mensen ‘blij’ te maken. Hoe blijer mensen werden van de producten werden, hoe beter.

Overigens nu heet zijn boek wel de “100 dollar startup” maar de gemiddelde kosten van de startups kwamen uit op 450 dollar. Maar dat is natuurlijk gerommel in de marge. De echte vraag is natuurlijk: Wat gaat je bedrijf opleveren?

Dit artikel verscheen eerder op venturehacking.nl

Ook interessant:

Hoe Gidsy 1,2 miljoen dollar ophaalde
De innovatieregels die iedereen moet kennen (deel 1)
Val je eigen business model aan

Reageren via Facebook

Reacties

Over Job ten Bosch