Voornamelijk mannen goed bevriend met de baas /reageer

Voornamelijk mannen goed bevriend met de baas

Maar liefst dertien procent van de werkende Nederlanders zegt dat zijn of haar baas van negatieve invloed is op hun werkplezier. Dit blijkt uit onderzoek van kortingswebsite Acties.nl onder 1.014 Nederlanders in loondienst. Een op de tien ondervraagden geeft aan dat ze door toedoen van hun baas, minder productief zijn.

Vriendschap

Ondanks de slechte invloed van leidinggevenden, zegt bijna een kwart van de ondervraagden goede vrienden met de baas te zijn. Opvallend genoeg zijn mannen (28 procent) veel vaker dan vrouwen goed bevriend met hun baas (slechts negentien procent). “Het kan ontzettend waardevol zijn om te investeren in de relatie met je baas”, legt Vince Franke van Acties.nl uit. “Wanneer jullie er een leuke band op nahouden, is de kans groot dat je stiekem toch iets opvangt waar je ooit je voordeel mee kunt doen. En wie weet; misschien heeft het ook nog indirect effect op het beoordelingsgesprek aan het einde van het jaar.”

Verplicht nummertje

Een aanzienlijk percentage van de ondervraagden ziet een bedrijfsuitje of -borrel als een verplichting. Opvallend is hierbij het grote verschil tussen mannen en vrouwen. Zo zegt maar liefst 32 procent van de vrouwen bedrijfsuitjes als een verplichting te zien. Onder mannen bedraagt dit slechts 27 procent. Ook bij de vrijdagmiddagborrel komt dit verschil naar voren. Franke concludeert: “Ik vind het onbegrijpelijk dat zo’n groot gedeelte de vrijdagmiddagborrel als een last beschouwt. Toegegeven: bij ons is het ook niet altijd ruim partij, maar we sluiten wel even gezellig de week af. Wanneer je dat al als een moetje ziet, moet je misschien maar gewoon voor jezelf beginnen.”

Reageren via Facebook

Reacties

Over Redactie Sync

Sync.nl publiceert artikelen en nieuwsberichten over de toenemende invloed van wetenschap en technologie op de business. Ideeën voor artikelen? Meeschrijven? Laat het ons weten via redactie@sync.nl.