Nieuws/ Vrouw rond eisprong aantrekkelijkst /reageer

door: Ewald Smits
over: genetica, gezondheid
op: 15 december 2006

Rond de eisprong, als vrouwen het vruchtbaarst zijn, kleden ze zich het aantrekkelijkst, meldt NRC Handelsblad. De krant baseert het bericht op onderzoek dat is te vinden in het januarinummer van het Elsevier-vakblad Hormones and Behavior.

Modieuze kleding

Volgens het onderzoek dragen vrouwen rond de eisprong vaker modieuze kleding, meer sieraden en laten ze meer van hun huid zien. Het blad baseert zich op oordelen van mannen en vrouwen over foto’s van in totaal dertig Amerikaanse vrouwen op verschillende momenten in hun cyclus.
In de vergelijking tussen twee foto’s werd 59 procent van de ‘vruchtbare’ foto’s als aantrekkelijker beoordeeld. Dat is veel, omdat bij zoiets als kleedgedrag veel andere factoren een rol kunnen spelen. Daarmee is dit effect een van de duidelijkste aanwijzingen dat de eisprong bij vrouwen niet helemaal onzichtbaar is. Anders dan bij de evolutionair nabije mensapen is bij de mens niet te zien wanneer ze op haar vruchtbaarst is. Chimpanseevrouwen hebben dan enorm gezwollen schaamlippen.

Andere indicatoren

Behalve verschijning zijn er meer subtiele inidicatoren. De geur van vrouwen in hun vruchtbaarste periode wordt door mannen het aantrekkelijkst gevonden. En met voetstapmeters is vastgesteld dat als vrouwen het vruchtbaarst zijn ze ook het meeste lopen, ze doen ook vaker mee aan sociale gebeurtenissen.

Reageren via Facebook

Reacties