Vrouwelijke leidinggevenden moeten niet overcompenseren /reageer

Vrouwelijke leidinggevenden moeten niet overcompenseren

Mensen koesteren nog steeds veel vooroordelen over vrouwelijke leidinggevenden. Deze verdwijnen echter wanneer ze daadwerkelijk te maken krijgen met een vrouwelijke baas, zo blijkt uit onderzoek in opdracht van het blad Elle en MSNBC.com. Overigens heeft een meerderheid van 54 procent van de 60.000 ondervraagden in het onderzoek geen voorkeur voor een vrouwelijke of mannelijke leidinggevende. Van de overigen heeft ruim tweederde voorkeur voor een mannelijke baas.

Generatie Y

Vrouwen hebben in het algemeen meer last van stereotypen dan mannen: als ze niet passen in het plaatje van de lieve, zorgzame en democratische leidinggevende, worden ze beschouwd als minder aardig en minder competent. Toch gloort er hoop: Generatie Y, de twintigers, heeft een iets grotere voorkeur voor vrouwelijke leidinggevenden dan gemiddeld. Ze zijn er ook wat meer aan gewend, voegen de onderzoeksters toe.
Eenzelfde effect is zichtbaar bij de vraag naar ‘kruiwagens’: zowel mannen als vrouwen antwoorden desgevraagd dat mannen hen verder zullen helpen met hun loopbaan dan vrouwen. Ook hier is het mogelijk dat er relatief weinig vrouwelijke senior-leidinggevenden zijn tot wie een ambitieuze jongere zich kan richten.

Harder werken

Enkele andere conclusies uit het onderzoek:

  • Een ruime meerderheid (71 procent) van de vrouwen is van mening dat zij harder moet werken dan mannen om hetzelfde respect te verwerven. Slechts 36 procent van de mannen is het hiermee eens en de rest ergert zich aan het idee dat vrouwen zouden overcompenseren.
  • Aantrekkelijke leidinggevenden worden aanzienlijk hoger gewaardeerd dan hun minder bedeelde collega’s. De verschillen zijn verbijsterend: werknemers beschouwen 58 procent van de aantrekkelijke vrouwelijke bazen als competent. Minder aantrekkelijken zijn volgens 23 procent van de ondervraagden in staat om hun werk goed te doen. Bij mannen zijn de cijfers vergelijkbaar, respectievelijk 61 procent en 25 procent.
  • Veel vrouwen zouden graag hun collega’s in de problemen brengen om zelf verder te komen. Mannen gaan echter vaker over tot de daad. Vooral jongeren deinzen niet terug om hun collega een steek in de rug toe te dienen.

Reageren via Facebook

Reacties

Over Hugo Louter

Hugo Louter is theoloog maar houdt zich als redacteur bij Liones Publishing Services full-time bezig met online publishing en social media.