Nieuws/ Vrouwen en bejaarden blijken toch geen gamers /1 reactie

door: Hugo Louter
over: computer, gaming
op: 26 augustus 2008

In tegenstelling tot wat eerder onderzoek beweerde, blijken vrouwen toch niet zulke fervente gamers als bij de lancering van de Wii werd voorspeld.

Nieuw onderzoek van Frank N. Magid Associates in opdracht van GameDaily laat zien dat de claims van Nintendo niet zijn uitgekomen. Het beeld van de kinderen en bejaarden die samen gamen, blijkt iets te utopisch te zijn geweest. Maar liefst 73 procent van de Wii-gebruikers is van het mannelijke geslacht, terwijl 53 procent minder dan 25 jaar oud is. Sterker nog, 64 procent is jonger dan 35 jaar.

Secundaire gebruikers

Overigens zijn de secundaire gebruikers, de personen die ook horen bij het huishouden van een Wii-eigenaar, heel wat representatiever verdeeld. Van deze groep is 55 procent mannelijk en 45 procent vrouwelijk. Ook hier blijft echter de leeftijd relatief laag: 59 procent is onder de 25, terwijl 72 procent onder de 35 is. Dat het enthousiasme over de Wii niet afneemt, blijkt ook uit de cijfers van het onderzoek.

Intensief gebruikt

Meer dan een derde (34 procent) van de ondervraagde Wii-spelers antwoordde desgevraagd dat ze er komend jaar meer gebruik van zullen maken, terwijl 56 procent verwacht ongeveer evenveel te zullen spelen. Zelfs de cohesie in families wordt bevorderd: 62 procent van de ondervraagden speelt op de Wii met broers en zussen, meer dan een derde doet het met zijn/haar ouders en 9 procent Wii’t met grootouders. Overigens doet het grootste deel (71 procent) het met vrienden.

Reageren via Facebook