Vrouwen willen schoon ondergoed /reageer

Vrouwen willen schoon ondergoed

Vrouwen vinden mannen leuker als zij aandacht besteden aan hun ondergoed. Dat ondergoed moet in meerdere opzichten fris zijn: mooi en schoon maar ook vrij van kinderarbeid, gifstoffen en oneerlijke handel. Dat is de boodschap die St, een nieuw ondergoedmerk, de wereld in stuurt op basis van onderzoek door Motivaction. Uit het onderzoek blijkt ook dat de meeste mannen denken dat het niet uitmaakt wat voor ondergoed zij dragen.

Mannen en vrouwen blijken verschillende dingen belangrijk te vinden als het gaat om mannenondergoed. Natuurlijk, de pasvorm moet goed zijn en het moet hygiënisch schoon zijn. Maar bovendien vindt wel 70% van de vrouwen desgevraagd dat het ondergoed van de man vrij moet zijn van kinderarbeid. Van de mannen vindt maar 54% dit belangrijk. Vrouwen hechten er verder meer waarde aan dat het ondergoed milieuvriendelijk is geproduceerd en vinden het een pluspunt als het is gemaakt van eerlijke, natuurlijke stoffen.
In het onderzoek scoren mannen beduidend lager op al deze punten. Een merendeel van de mannen geeft aan te denken dat het niet uitmaakt wat zij dragen, omdat ondergoed niet direct zichtbaar is. Vooral jongere mannen hechten minder belang aan aspecten als ‘kinderarbeidvrij’ en ‘milieuvriendelijk’.

Opvallend genoeg geven de meeste mannen wel aan dat zij het oordeel van hun partner van doorslaggevend belang vinden bij het kiezen van ondergoed, maar hanteren zij hierbij kennelijk andere waarden dan vrouwen.
62% van de vrouwen zegt het belangrijk te vinden dat een man aandacht besteedt aan zijn ondergoed, 44% vindt een man zelfs leuker als hij hierin bewuste keuzes maakt.

Beide seksen gaan voor eerlijk, ‘basic’ mannen-ondergoed, waarbij effen kleuren het populairst zijn. Maar vrouwen hebben vaker een voorkeur voor de kleuren zwart of wit dan mannen, terwijl mannen eerder voor wat fellere kleuren gaan, en jonge mannen voor printjes. Mannen kopen vaker een makkelijke loose fit en oudere mannen een slip, terwijl vrouwen liever een strakke boxer zien. Verder vinden vrouwen bij het uitzoeken van ondergoed voor hun man of vriend de prijs belangrijk, mannen zelf gaan meer voor de kleur, het motief en de kwaliteit van het materiaal. De meeste mannen geven aan zelf hun ondergoed te kopen, in ruim een derde van de gevallen doet de partner dit (wel eens). Hoe ouder de man, hoe vaker de partner het ondergoed koopt.

Reageren via Facebook

Reacties

Over Redactie Sync

Sync.nl publiceert artikelen en nieuwsberichten over de toenemende invloed van wetenschap en technologie op de business. Ideeën voor artikelen? Meeschrijven? Laat het ons weten via redactie@sync.nl.