Reacties/ Water: olie van de toekomst? printlink


Henk Daalder (3 maart 2007, 21:30)

Water zal nooit de olie van de toekomst worden, al was het alleen al doordat er zo verschrikkelijk veel water beschikbaar is, en olie steeds duurder wordt.
Heb je wel eens van regen gehoord?
Dat is een fenomeen dat ervaren wordt door mensen die zich weleens buiten gebouwen wagen.

De revolutie zal gaan over de overstap naar duurzame energie.
Designers dienen zich dan ook te richten op het ontwerp van ultralichte auto ontwerpen, want niet waterstof maar elektriciteit wordt de basis waar alles mee wordt aangedreven.
Elektrische auto's zijn een factor 3 tot 4 efficienter.
De nieuwe stadsauto is:
- 2 persoons
- leeggewicht max 200 kg
- topsnelheid 80 km/uur
- actieradius 130 km
- prijs 3000 EUR

De benodigde stroom komt natuurlijk uit duurzame bronnen.
De komende jaren is dat het goedkoopst te doen met windmolens.
Heel Nederland kan zijn totale, huidige stroombehoefte opwekken met 6000 windmolens.
Die passen op het land, zoek er maar een voor jezelf uit op het windparken wiki

Bobby (9 mei 2007, 23:30)

@Henk Daalder,
Helaas maar water gaat absoluut de olie ( als commodity ) van deze eeuw worden. Water is life/Live on earth is hydrobased/Fossil fuel isn`t infinite !
Door de klimaatverandering waar we nu de voortekenen van meemaken,zorgt ervoor dat de regen waar jij het over hebt,niet meer valt waar het voorheen wel viel. En als je dan weet op te vangen is het tamelijk kostbaat om het te zuiveren tot de graad waar het drinkwater genoemd mag worden.De duurzame energie waar jij het over hebt,moet toch echt opgeslagen worden,daar de wereld niet stopt met energieconsumeren zodra:de wind een dag niet waait of de zon ondergaat,de ideale "energycarrier" is waterstof. Waterstof kan je uit water halen,door het dmv electrolyse te splitsen. De energie die daarvoor nodig is,komt weer vrij zodra de twee electrolyseproducten weer in de juiste verhouding weer bij elkaar gevoegd worden. De grootse uitdaging gaat worden: Wie gaat de benodigde infrastructuur financieren? Je zou zeggen die oliemaatschappijen, die momenteel monstermarges maken en kwartaalrecordwinst na kwartaalrecordwinst pakken. Maar wie weet staat er een nieuwe partij op,die de huidige elite het leven zuur gaat maken.Maar om terug te komen op jouw stelling: Kijk maar eens in een "Grote Bos Atlas" en check de neerslag per M2,de enige plek waar veel regen valt is ...rapapa..rapapa:het Tropisch regenwoud ! En denk je nou echt dat ze dat gaan kappen ? terwijl 97% van wereld uit water bestaat. Guess again,water my friend will be scarce,sometime in the near future.

Janvg (12 mei 2007, 07:36)

Water is een schaars goed, misschien niet bij ons maar in grote delen van de wereld wel. We krijgen de ene waarschuwing na de andere dat we moeten leren zorgzaam om te springen met water. Daarom lijkt het me geen goed idee om deze bron ook nog eens voor andere doelstellingen aan te boren. Trouwens, waterstof is slechts een energiedrager (energycarrier) . De kern van het debat moet gaan over het duurzaam opwekken van energie.

prrrrt (29 januari 2008, 18:25)

@Janvg

Zoet water is schaars. We zouden dus iets moeten doen met zout water.

david (6 oktober 2008, 18:55)

zuiver H2O kan niet geëlektrolyseerd worden, zout water bevat zout (denk ik) en geleidt goed de elektriciteit waardoor elektrolyse mogelijk is. het is dus geen drinkbaar water dat we nodig hebben als grondstof om waterstof te produceren.

BAHAHAHAHAHA (17 mei 2010, 13:26)

MWUAHAHAHA water is voor pussy's

Reageer zelf!

Reactieformulier

Help?
In de reacties kun je zgn. BBcode gebruiken. Dit gaat als volgt:
[b]dikgedrukt[/b] wordt: vetgedrukt
[i]schuingedrukt[/i] wordt: schuingedrukt
[quote]quote[/quote] wordt:
quote
[url=http://www.sync.nl/]link[/url] wordt: link
[img]http://www.anderewebsite.nl/plaatje.jpg[/img] wordt: jouw plaatje